VANDAAG

KLEUR BEKENNEN In plaats van de in de programmabladen aangekondigde Radio 5 documentaire zendt de RVU een herhaling uit van het gesprek dat Martin Simek op 11 februari van dit jaar verde met de dinsdag overleden hoofdredacteur van Vrij Nederland, Joop van Tijn....

2 VANDAAG Het Sociaal en Cultureel Planbureau presenteert samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek een rapport over armoede, met daarin een Top-100 van de armste gebieden in Nederland. Daarna Ed Nijpels over een project van het Wereld Natuur Fonds op de Antillen. Nederland 2, 17.29 uur.

WASKRACHT probeert het verschijnsel 'meidenbands' op journalistieke manier te benaderen. Voorts een reportage uit het Belgische Hasselt, waar meisjes in bikini auto's wassen. Nederland 3, 19.55 uur.

HIER EN NU NIEUWSPOORT Minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken praat met Dig Istha en Sjors Fröhlich over de door de rechter gerehabiliteerde ex-korpschef van Rotterdam Brinkman, over VVD en 'paars', over reality-tv en over muziek. Radio 1, 19.04 uur.

RADAR: VAN DE WIEG TOT HET GRAF Annemiek Brooimans uit Bergen op Zoom gaat in Leiden op kamers wonen. Praktische tips over het vinden van een kamer, brandveiligheid, koken en met geld omgaan. Nederland 2, 19.51 uur.

NETWERK Aandacht voor het publieke en parlementaire debat over de familie Gümüs. Daarna een verslag uit Engeland over de stand van zaken rond de begrafenis van prinses Diana. Nederland 1, 20.26 uur.

IT'S MY LIFE Hans Kraay jr. gaat langs bij bekende mensen uit de voetbalsport. Hij doet dat niet alleen op het trainingsveld, maar ook bij de voetbalspelers thuis. Zo zit Kraay vanavond met Dani op een tandem en mag PSV'er Jaap Stam zijn favoriete plaatje draaien. SBS 6, 20.30 uur.

MILLENNIUM Eerste aflevering van wat SBS 6 een 'sinistere misdaadserie' noemt. SBS 6, 21.30 uur.

STRAFPLEITERS Eerste aflevering van een dertiendelige serie over strafpleiters en hun werk. De eerste aflevering gaat over mr. J. Knap, gespecialiseerd in de behandeling van zedenzaken. Veronica, 22.05 uur.

THE HISTORY OF THE DUTCH SWING COLLEGE BAND Documentaire over een van de oudste traditionale jazz-orkesten van Europa, opgericht in Den Haag op 5 mei 1945, toen het orkest nog uit vier muzikanten bestond en derhalve The Quartet Of The Dutch Swing College heette. Nederland 1, 23.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden