VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN voert onder andere een gesprek met Laura Christ, directeur van het Landelijk Bureau Leeftijdsdiscriminatie, over het hanteren van leeftijdsgrenzen....

MIDDAGEDITIE besteedt aandacht aan het boek De Affaire Sanders, over de omstreden rol van Wim Sanders, chef van de voorloper van de BVD tijdens de jaren vlak na de oorlog. Een gesprek met Gerard Aalders, een van de schrijvers. Verder een reportage over politieagenten die hun arrestanten soms ver buiten de bebouwde kom weer loslaten. Dat blijkt dramatische gevolgen te kunnen hebben. Ned. 3, 12.00 uur.

NIEUWSLIJN komt eveneens met een verslag over het omstreden en langverwachte boek over het Bureau Nederlandse Veiligheid, de voorloper van de BVD. W. Sanders, destijds de topman van deze dienst, doet daarin onthullingen over dat bureau. Nieuwslijn praat met de samenstellers van het boek. Verder in de uitzending Brian Henson, zoon van de geestelijke vader van The Muppets, Jim Henson. Hij zet het levenswerk van zijn vader voort. Veronica, 18.55 uur.

JAMBERS gaat in op het onderwerp scheiden na 25 jaar huwelijk. Gemiddeld blijkt een huwelijk dat op scheiding uitloopt twaalf jaar en acht maanden stand te houden. SBS 6, 21.20 uur.

TELEVIZIER is in gesprek met een voormalig schaatstalent dat door haar trainer seksueel werd geïntimideerd. Een reportage over de gevoelige machtsbasis tussen trainer en sporter. Afgelopen week traden drie Nederlandse judoka's naar buiten over vermeende ongewenste intimiteiten door hun trainer. Verder aandacht voor huisuitzettingen in Nederland. Volgens cijfers van de Nationale Woningraad nemen deze af. Deurwaarders constateren juist een stijging. Nederland 1, 21.25 uur.

RONDOM TIEN Violet Falkenburg praat met familieleden van gevangenen in het buitenland. Hoe houden zij het vol als hun man, broer of zoon ergens ver weg zit opgesloten, terwijl contact moeilijk of onmogelijk is? Nederland 1, 22.01 uur.

ONGELOOFLIJK! heeft een Amerikaanse hoogleraar in het programma die merkt dat hij al eerder heeft geleefd en verder het verhaal van een zichtbare geest op een schilderij. SBS 6, 23.05 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden