Vandaag

RADIO..

EUROVISIENACHT Twee weken voor het songfestival zendt de NCRV haar traditionele eurovisienacht uit. Een panel van deskundigen, onder wie cabaretier Jeroen van Merwijk en zangeres Fay Lovsky, beoordeelt de 24 ingezonden liedjes en voorspelt de uitslag.

Radio 1 en 2, 0.04 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF interviewt Gerrit Zalm, die geldt als een van de meest succesvolle ministers van Financiën uit de naoorlogse periode. Over de voorjaarsnota, World Online, inflatie en rente.

Nederland 3, 12.06 uur.

VAN GEWEST TOT GEWEST belicht de architectonische wildgroei langs de snelweg. Terwijl woonwijken aan talloze bouwschriften moeten voldoen, mag op industrieterreinen alles. Lukraak neergezette opslaghallen, afgewisseld met wanstaltige kantoren. Rijksbouwmeester Wytze Patijn ergert zich.

Nederland 3, 18.35 uur.

KRUISPUNT gaat over buddy's. Aanvankelijk waren buddy's mensen die aidspatiënten terzijde stonden. Later is het begrip echter overgewaaid naar andere sectoren, zoals de zorg voor daklozen, ex- gedetineerden, alleenstaande 55-plussers en ms-patiënten.

Nederland 1, 22.25 uur.

KUNST

DIVINA COMMEDIA Dante's Divinia Commedia speelt zich af met Pasen 1300, nu zevenhonderd jaar geleden. Naar aanleiding daarvan brengt de KRO een twaalfdelige serie, waarin gereisd wordt door de steden en streken waar Dante heeft geleefd, zoals Florenca, Siena en Ravenna. Ook worden sleutelscènes uit de Commedia nagespeeld door Italiaanse acteurs.

Nederland 1, 23.59 uur.

MUZIEK

L'ORFEO is de eerste opera in de vierdelige Monteverdi-cyclus van de NPS en de Nederlandse Opera. Vooraf geeft Menno Feenstra een inleiding over leven en werk van de Italiaanse componist.

Nederland 3, 13.20 uur.

LOLA DA MUSICA portretteert de Vlaamse band Gorki, die veel lof oogstte met de cd Eindelijk Vakantie.

Nederland 3, 19.25 uur.

VAN DE SCHOONHEID EN DE TROOST brengt deze keer een concert met dirigent Richard Dufallo, die net zo makkelijk Mozart en Brahms dirigeert als Stockhausen en Ives. Een verbindingsofficier tussen de eeuwen.

Nederland 3, 22.45 uur.

PRAATPROGRAMMA

HET LAATSTE OOR staat in het teken van de opvolging van koningin Beatrix. Theo van Gogh praat met historicus Maarten van Rossum en journalisten Willem Oltmans en Theodor Holman. Veronica, 23.45 uur.

DOCUMENTAIRE

DE OERSPIEGEL Herhaling van een documentaire van Cherry Duyns over de broeiende oneindigheid van het Braziliaanse regenwoud. In het Amazone- gebied vond primatoloog Marc van Roosmalen een nooit eerder waargenomen klauwaapje, ter grootte van een eekhoorn.

Nederland 3, 15.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden