VANDAAG

TEMA praat met schrijvers en leerkrachten over kinderboeken. Hedendaagse kinde rboekenschrijvers stoppen lang niet altijd een boodschap in hun boeken....

DOCUMENT: GERARD MERCATOR herdenkt de Vlaamse kaartenmaker Mercator. Hij overl eed 400 jaar geleden. Volgens deze documentaire is de sleutel van Mercators su cces een combinatie van wetenschappelijke kennis, ambachtelijk meesterschap en commerciële flair. Wie was hij en waarom was hij belangrijk? BRTN 2, 20.00 uur.

HET AVONDCONCERT besteedt muzikale aandacht aan Malcolm X. Te horen is de oper a X, The Life and Times of Malcolm X van Anthony Davis. Met The Orchestra of S t. Luke's onder leiding van William Henry Curry. Radio 4, 20.00 uur.

SONJA OP ZATERDAG Sonja Barend is te gast op Louisa State, een internaat voor jongens en meisjes in Baarn, in leeftijd variërend van twaalf tot 21 jaar. De ouders van de meeste kinderen werken en wonen in het buitenland. Hoe is het om met vijftig mensen samen te wonen? Wat zijn de regels van het internaat en we lke privileges hebben de kinderen? Nederland 3, 21.05 uur.

TIJDSEIN constateert dat stress onder musici die klassieke muziek spelen voor uitvoeringen heel gewoon is. Uit onderzoek blijkt dat een op de vijf daarvoor zware kalmerende en verslavende middelen slikt. Verder een reportage over het bezoek van de Soedanese bisschop Oromo aan Nederland. Hij stelt de situatie in zijn land aan de orde: het fundamentalistische moslimregime gaat daar nog alt ijd voort met de onderdrukking van de christelijke minderheid. Nederland 2, 2 2.06 uur.

EO JONGERENDAG 1995 Samenvatting van het ochtendprogramma van de Jongerendag m et het optreden van het Stavanger Gospel Choir, samenzang en de toespraak van Henk Binnendijk over het thema 'waar ben je?' Nederland 2, 23.12 uur.

KUNST. . .OMDAT HET MOET komt met een portret van toneeldocent Stella Adler (1 901-1992). Tijdens haar leven omschreven als beul, genie, natuurramp en engel. Tot haar studenten behoren acteurs als Marlon Brando, Robert de Niro, Warren Beatty en Candice Bergen. Brando zei ooit over haar: 'Wanneer je Stella Adlers training hebt doorstaan, kan niets ter wereld je meer bang maken.' Ned. 2, 0 0.33 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden