VANDAAG

2 VANDAAG komt met een reportage over de nieuwe mestnorm van het kabinet en de reacties daarop van melkvee- en varkenshouders....

techniek in het verkeer. Nederland 2, 17.35 uur.

NIEUWSLIJN heeft een reportage over de voortgang van de parlementaire IRT-enquête. In het bijzonder aandacht voor de divisie Ondersteuning van het Korps Landelijke Politie Diensten, beter bekend als Sectie Stiekem. Verder spoorde Nieuwslijn de eerste vluchtelingen uit ex-Joegoslavië in Nederland op. Ook een gesprek met een agent die vindt dat xtc bij de soft drugs thuishoort. Veronica, 17.30 uur.

STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Dag Liepaja tegen Feyenoord in het Europa Cup 2 toernooi. Ned. 2, 19.25 uur.

KENMERK kijkt naar de mogelijke betrokkenheid van Ruandese nonnen bij de genocide in hun land. Verder een gesprek met de Mexicaanse schrijver Carlos Fuentes over de jongste geschiedenis van Latijns Amerika in relatie tot de etnische en nationalistische brandhaarden in Europa. Nederland 1, 20.30 uur.

WERELDEN Een Canadese documentaire uit 1994 over het leven van drie zwervers uit Calgary. Vijf jaar lang volgde Christine Richey de zwervers Colin, Jean en Ron in haar debuutfilm. Ze komen aan geld door het inzamelen van lege flessen en blikjes. Met werkdagen van gemiddeld tien uur halen zij net genoeg afval op om van het statiegeld rond te kunnen komen. Nederland 1, 21.01 uur.

YOY Uit het hart geschreven gaat over Hans Sahar en Naima El Bezas, die beiden begin twintig zijn en onlangs hun debuutroman hebben geschreven. El Bezas voelt zich, al is zij geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, soms ontheemd, zo blijkt uit deze documentaire. Haar boek De weg naar het noorden gaat over een Marokkaanse man, die op zoek naar zijn geluk in Europa, verwikkeld raakt in een netwerk van criminaliteit.

Sahar begon met schrijven toen hij in de gevangenis een straf van twee jaar uitzat. Hoezo bloedmooi beschrijft het leven van de in Den Haag opgroeiende Abi, die voortdurend in geldproblemen zit waardoor hij aan de rand van de samenleving belandt. Waar Bezas literair onderlegd is, is Sahar nooit verder gekomen dan Oorlogswinter van Jan Terlouw. Toch schrijven ze in zekere zin over hetzelfde. Nederland 1, 21.56 uur.

DOCUMENTAIRE: NICK LEESON Onlangs interviewde David Frost Nick Leeson, de man die verantwoordelijk wordt geacht voor de val van de Barings Bank. Maandagavond was dit interview bij de BBC te zien. RTL 5, 22.10 uur.

ACHTER SLOT EN GRENDEL Langgestraften praten in hun cel met cameraman Frans Bromet. In deel 1 komt Eric aan het woord. Hij vermoordde zijn overspelige vrouw. Nederland 1, 23.32 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.