vandaag

PUNCH Een jaar lang leefde een aantal Oost-Europese prostituees in de waan dat ze als 'zelfstandig ondernemer' recht hadden op een verblijfsvergunning, tot de Immigratie- en Naturalisatiedienst hen vorige week uit de droom hielp....

TOUR DE FRANCE Rechtstreeks verslag van de tweede etappe in de Tour de France van Enniscorthy naar Cork over 200 km. Nederland 2, 14.00 uur.

OPHEF EN VERTIER Gesprekken met schrijver Theun de Vries en Hans Kerkhoff, de oprichter van de Matinee Op De Vrije Zaterdag. Radio 5, 14.02 uur.

ONDER DE HAMER Eigenlijk had hij naar de toneelschool gewild, maar in zijn rol als veilingmeester kan hij zijn acteerdrang ook wel kwijt. Een portret van Peter Trommelen, directeur van veilinghuis De Eland in Amsterdam. Nederland 2, 19.50 uur.

NETWERK Zeshonderdduizend boeken uit de periode 1850-1950 dreigen door verzuring uit elkaar te vallen. Bibliotheken slaan alarm. En een reportage over de explosieve groei van het aantal drugsverslaafden in Kirgizië, voormalig Rusland. Nederland 1, 20.26 uur.

THE FIFTY YEARS WAR Zesdelige serie over Israël en het conflict met de Arabische landen. Aflevering 2 gaat over de Zesdaagse Oorlog, die door de Sovjet-Unie zou zijn uitgelokt door valse berichten te verspreiden over een Israëlische aanval op Syrië. Nederland 3, 20.30 uur.

REPUTATIONS Kon Maria Callas eigenlijk wel zo mooi zingen, of had ze haar populariteit vooral te danken aan haar persoonlijkheid? Over het leven, het professionele drama van haar stemproblemen, en het persoonlijk drama van de afwijzing door haar grote liefde Aristoteles Onassis. BBC 2, 22.00 uur.

DOKUMENT Tweede deel van een tweedelige documentaire over de thuiszorg. Er is te weinig geld en daardoor te weinig tijd om de patiënten voldoende aandacht te geven. In de documentaire 't Is onze zorg wordt deze problematiek treffend weergegeven. Nederland 1, 22.43 uur.

LIEVE JONGENS ALLEMAAL Zesdelige programmaserie van en voor homo's. Presentatie: Jan Rot. RTL 5, 22.55 uur.

PANORAMA SPECIAL Plague wars. Tweedelige reportage. Volgens bronnen uit Siberië, Kazachstan, Londen en de Verenigde Staten ontwikkelt Rusland nog steeds biologische wapens. Aflevering 1: Apocalypse delayed. BBC 1, 23.00 uur.

DE AVONDETAPPE Sjors Fröhlich brengt vanuit Frankrijk interviews en achtergronden rondom de Tour de France. Radio 1, 22.00 uur.

DAMOKLES In 1935 had de NSB de Maliebaan in Utrecht al uitverkoren als hoofdkwartier, en in de eerste jaren van de bezetting breidde het NSB-huizenbezit aan de Maliebaan zich opvallend uit. Eén huis kwam niet onder haar invloed, dat was het huis van Marie Ann Tellegen: in de ogen van de Duitsers een keurige onschuldige dame. In werkelijkheid was ze een vooraanstaande verzetsvrouw. In Damokles halen voormalige bewoners van de Maliebaan herinneringen op. Radio 1, 0.04 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden