Vandaag

RADIO..

ROUTE 747 Te gast is Jan Smeets, al 31 jaar de organisator van het jaarlijkse Pinkpopfestival. Binnenkort zit hij veertig jaar in het vak. Radio 747am, 8.30 uur.

DE OCHTENDEN Strafrechters weten niet goed raad met via therapie hervonden herinneringen. Prof. Hans Crombach, emeritus-hoogleraar rechtspsychologie, schetst de waarde die moet worden gehecht aan de getuige-deskundigen op dit terrein. Verder is te gast de schrijver Moses Isegawa. Radio 1, 9.04 uur.

1 OP DE MIDDAG Iedereen kent hem als cabaretier, maar volgens vrienden was Toon Hermans in zijn diepste wezen meer een schilder. In het Singer Museum in Laren worden schilderijen van Hermans geëxposeerd. Een reportage over de tentoonstelling en een gesprek met Herman van Hove, vriend en manager van Hermans. Radio 1, 14.04 uur.

DE AVONDEN Na een kort verhaal door Arnon Grunberg onder meer een gesprek met Sybren Polet over zijn verzamelde gedichten die verschenen bij De Bezige Bij. Radio 747am, 22.02 uur.

ACTUALITEITEN

NETWERK Reportage over het unieke systeem van thuisbevallen, dat steeds meer onder druk komt te staan. De oorzaak daarvan schuilt in het tekort aan verloskundigen, waardoor vrouwen gedwongen worden uit te wijken naar het ziekenhuis. Het alternatief is nu een 'geboortehuis'. Verder een reportage over het lot van Palestijnse gezinnen in de Gazastrook. Nederland 1, 20.30 uur.

DRAMA

GOEDE DADEN BIJ DAGLICHT Beginnende scenario-auteurs schrijven 25 minuten televisiedrama. Vandaag de film Site by site, door Oscar van Woensel. Nederland 3, 21.30 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Ajax-Celtic, het kwalificatieduel voor de Champions League. Met commentaar van Eddy Poelman en analyse verzorgd door Hans Kraay. Nabeschouwing om 22.25 uur. Nederland 2, 20.10 uur.

AMUSEMENT

RUBY WAX Ruby ontmoet in de bergen van West-Virginia leden van een fundamentalistische christelijke kerk die giftige slangen vasthouden en strychnine drinken om hun trouw en geloof te bewijzen. Nederland 3, 22.50 uur.

DOCUMENTAIRE

ZOMERDOCUMENTAIRE In de reeks zomerdocumentaires die de RVU uitzendt, vandaag Verhalen aan de waterkant, van de Belgische filmer Luc Haekens. Centraal staat een aantal vrouwen die zich uitlaten over het nog altijd bestaande fenomeen van de 'veelwijverij', waarbij de man recht heeft op meerdere vrouwen terwijl de vrouw tot huwelijkse trouw verplicht is. Nederland 3, 20.32 uur.

VERGEZICHT Serie documentaires met als thema: botsing van culturen. Vandaag de aflevering Ma trekt uit, een docudrama van de Iranese filmmaker Mohammad Ghamari, over het samenleven met zijn eigen moeder en zijn vriendin, in een appartement in Zweden. Nederland 3, 23.22 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden