VANDAAG

BEI ROMAN HERZOG IM BELLEVUE De Bondspresident praat met jongeren uit Oost- en West-Duitsland over de gevolgen van de Duitse eenwording....

JAN WESTERHOF

SPIJKERS MET KOPPEN vanuit café Zeezicht in Utrecht met PvdA-kamerlid Peter Rehwinkel over staatsrechtelijke vernieuwing. Een failliete oogarts is woest op politici. De NS willen niet dat er rookcoupés wordt geblowd. Radio 2, 12.04 uur.

VAKANTIE TV Nieuw vakantieprogramma, dat voortaan eens in de twee weken te zien is. Beloofd wordt een serie die boordevol informatie zit over bestemmingen veraf en dichtbij. De leukste evenementen in binnen- en buitenland, praktische tips, gezondheid op reis en verzekeringen. Het programma wordt gepresenteerd van achter een balie in een reisbureau door een presentatrice die is opgeleid aan de hogeschool voor toerisme en een presentator die zijn loopbaan begon bij een public relations bureau. Opmerkelijk is dat 'op termijn' het voor de kijker mogelijk wordt om tijdens het programma via telefoon, afstandsbediening en teletekst, reizen die in het programma worden getoond, meteen te reserveren bij een reisbureau. Euro 7, 15.00 uur.

WERKEN AAN WERK Eerste aflevering van een serie over beroepsgroepen die hun brood verdienen aan het uiterlijk van de mens. In deel 1 gaat het over parfum. Met een parfumeur (een 'neus'), een marktkoopman in imitatiegeuren en een verkooptrainster van een gerenomeerd parfumhuis. Nld 3, 17.32 uur.

TIJDSEIN De actualiteitenrubriek maakt plaats voor een documentaire over het vredesproces in het Midden-Oosten.

Nederland 2, 21.15 uur

VOLGSPOT LIVE Jaap van Zweden met The Amsterdam Saxophone Quartet. Fragmenten uit Westside Story. En het Vlaamse cabaretduo Kommil Foo, dat met hun nieuwe programma Neandertaal vanaf oktober het land in gaat. Ook Julya Loko treedt op met haar band. Deze week verscheen haar eerste solo-cd Colour me forever.

Radio 2, 22.00 uur.

JEUGDDROMEN Staatssecretaris Erica Terpstra kreeg de kans om een jeugddroom te realiseren: het maken van een natuurfilm. Ze wordt ontvangen door baron Hugo van Lawick in zijn basiskamp in het Serengetti-gebied in Tanzania. Nederland 2, 22.04 uur.

OVER SEX GESPROKEN Live uitzending waarin Goedele Liekens praat met gasten in de studio over seksopwekkers. Waarom de Spaanse vlieg niet Spaans is en al helemaal geen vlieg. Liekens beantwoordt ook de vraag of oesters, eieren, asperges en nootmuskaat iets voor het libido kunnen betekenen. Wat is Aphrodite-thee en Lovecraft. En wat gebeurt er als er wordt gecopuleerd onder invloed van pretmiddelen als marihuana, coke, poppers en XTC. Kijkers kunnen bellen. SBS 6, 22.15 uur.

JAZZ OP VIER Co de Kloet laat opnamen horen van het Johnny Griffin Quartet die op 14 juli werden gemaakt op het North Sea Jazz Festival. Radio 4, 23.00 uur.

ALS U ZOVER BENT MENEER PATEL India heeft de grootste produktie speelfilms ter wereld. De documentaire gaat over de filmindustrie in Bombay ('Bollywood') en de acteur van Harish Patel. Soms moet hij op een dag voor de opnamen van vier verschillende films aantreden. Met gevaar voor eigen leven racet hij door het chaotisch verkeer van Bombay van set naar set. Nooit helemaal zeker van zijn tekst, zijn kleding voor betreffende scène, of zelfs het verhaal waarin hij speelt. Nederland 2, 00.43 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden