VANDAAG

2 VANDAAG Vandaag gaat de nieuwe concurrent van de PTT, Enertel, van start. Het is daarmee het derde netwerk in Nederland....

NIEUWSLIJN komt met een reportage over gestolen scooters. Nieuwslijn probeert zo'n scooter te helen. Verder een gesprek met de tekenaar van Lucky Luke. De strip bestaat vijftig jaar. In het Centrum voor het Beeldverhaal in Brussel is er een tentoonstelling over ingericht. Veronica, 18.55 uur.

VAN GEWEST TOT GEWEST: DE NAZATEN VAN S MEM s Mem is een Friese koe van brons: een beeld waar Leeuwarden trots op is. Toch gaan er stemmen op om het beeld te verplaatsen naar de provincie: de Friese koe van weleer bestaat immers niet meer. Tegenwoordig hebben de Holstein 'Frisians', Amerikaanse afstammelingen van Friese voorouders, de plaats ingenomen van het Friese stamboekvee. Nederland 3, 19.30 uur.

UIT HET NIEUWS Op 20 april 1995 sprak Frenk van der Linden met de onlangs overleden oud-hoofdredacteur van het Journaal, Carel Enkelaar. Het gesprek gaat over zijn loopbaan bij de omroep en over de dood. Vanavond herhaalt de NPS deze uitzending. Radio 1, 21.03 uur.

TERUG NAAR DE KUST Veronica begint vanavond met een nieuw programma met muziek van Nederlandse bodem. Elke uitzending ontvangt Willem Ekkel twee artiesten in Henk Westbroeks café Stairway to Heaven. Vanavond zijn dat Benny Joling van Normaal en Thé Lau van the Scene. Voor de volgende weken staan oa Raymond van het Groenewoud, Barry Hay, Ad Visser en de Raggende Manne gepland. Veronica, 23.00 uur.

DNA IN DE RECHTZAAL Engelse documentaire die onder andere aan de hand van de O.J. Simpson-rechtszaak probeert aan te tonen hoe onbetrouwbaar de uitslag van een DNA-test is als enig bewijsmateriaal. Is het daadwerkelijk zo dat de kans dat twee individuen hetzelfde DNA hebben 1 op de 96 miljoen is en hoe accuraat worden de tests uitgevoerd? Nederland 3, 23.17 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden