VANDAAG

TENNIS Rechtstreeks verslag van het tennistoernooi van Wimbledon. Nederland 1, 15.00 uur, Nederland 1, 19.02 uur, BBC 2, 14.00 uur....

DE SCHATKAMER Lekker plat praten. In de global village die de wereld vandaag de dag is, zoeken meer en meer mensen hun identiteit dicht bij huis: in de taal en cultuur van hun directe omgeving. De belangstelling voor het dialect in Nederland groeit. Radio 5, 14.02 uur.

WK JOURNAAL Het laatste nieuws over het Nederlands elftal. Nederland 2, 20.10 uur.

COSBY KIDS Bill Cosby praat met kleine kinderen. De serie is gebaseerd op de serie Art Linkletters houseparty, die van 1952 tot 1970 op de Amerikaanse televisie te zien was. Nederland 2, 20.46 uur.

ZEMBLA Orka's. Een miljoenenhandel. Keiko, de orka die de hoofdrol speelde in de speelfilm Free Willy, vormt de rode draad van de bevrijdingsstrijd die momenteel wordt gevoerd voor de zwaardwalvis.

Nederland 3, 20.47 uur.

HET ANDERE GEZICHT De vos maakt een plan. Derde deel van de documentaireserie over de toekomst van het Afrikaanse continent. Portret van pan-Afrikanist en internationalist Albert Tevoedje, nu minister in Benin. Nederland 1, 21.04 uur.

WERELDEN Gewoon door blijven ademen. Filmmaakster Anneke Hopman volgde twee gezinnen, een uit Twente en een uit Breda, die tot de armste gezinnen van de Nederlandse samenleving worden gerekend. Nederland 1, 21.37 uur.

PANORAMA Tsaar Boris. Eerste deel van een tweedelige serie over Boris Jeltsin, over zijn weg naar de top en de toenemende chaos in Rusland onder zijn leiderschap. België 1, 22.10 uur.

UNTERNEHMEN ROMEO Reportage over de liefdesmissies van Stasi-spionnen die in West-Duitsland vrouwen moesten verleiden om te infiltreren in het regeringsapparaat. Duitsland 2,

23.00 uur.

DE AVONDEN Achter de banale naam schuilt een talentvolle band. Live-opnames en een gesprek met de band Fuck.

Radio 5, 23.10 uur.

HET RECES Sjors Fröhlich in gesprek met D66-Tweede-Kamerlid Boris Dittrich. Nederland 1, 23.18 uur.

THE PROFESSIONALS Mensen met gevaarlijke beroepen. In deze aflevering Barney Tomberlin, die zijn brood verdient met het verzamelen van uiterst giftige dieren, zoals schorpioenen en ratelslangen. Discovery channel, 0.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden