VANDAAG

DE OMGEKEERDE WERELD Een debat over de leidinggevende rol van Duitsland binnen de Europese gemeenschap. Deelnemers zijn de journalist Brugsma, woordvoerder Almer van de Duitse ambassade en de historicus Van Baar....

MARCEL VAN LIESHOUT

TIJD VOOR TWEE NOS-voorzitter André van der Louw is te gast bij Frits Spits. Hij wordt ondervraagd over de strijd tussen de publieke en commerciële omroep. Radio 2, 12.04 uur.

2 VANDAAG heeft onder meer een reportage over de protestmarathon van de gehandicapte Lex Corbijn die vandaag vertrokken is voor een rit van 300 kilometer naar Den Haag. Hij vraagt aandacht voor de manier waarop gemeenten omgaan met geld dat bestemd is voor gehandicaptenvoorzieningen. Nederland 2, 18.15 uur.

TENNIS De US Open wordt de komende twee weken gespeeld. Op RTL 4 en 5 zijn dagelijks samenvattingen te zien. Commentatoren zijn Jan Roelfs, Herman Kuiphof en Griselda Visser. RTL 5, 18.50 uur en RTL 4, 23.55 uur.

DE NIEUWE HEREN VAN DE THEE Meer dan een eeuw beheerden de Nederlandse families Van der Hurcht, Kerkhoven, Holle en Bosscha de grote thee-plantages in West-Java. Nazaten van de plantagehouders hielden onlangs een reünie in Indonesië, bij gelegenheid van het feit dat voorvader Van der Hurcht honderdvijftig jaar geleden zijn onderneming begon. Ze trokken naar Parakan Salak, Malabar en Gambung (bekend van Hella Haasse's roman Heren van de thee), plantages die ooit door hun families werden beheerd en nu door de staat worden geëxploiteerd. Ad 's-Gravesande en Jan Blokker filmden de geschiedenis van deze door huwelijken nauw met elkaar verweven families. Ned. 3, 19.26 uur.

TELEVIZIER Onder meer een portret van de Nederlandse handelaar die vorige week in Engeland werd opgepakt wegens handel in beschermde diersoorten.

Nederland 1, 21.27 uur.

NORTH SEA JAZZ Opnames van het concert van Wilson Pickett, al meer dan dertig jaar een van de grootste soulzangers ter wereld. Nederland 3, 21.28 uur.

HET LEVENSLIED De NCRV begon vorig seizoen met dit 'andere' praatprogramma, waarin twee bekende Nederlanders met elkaar praten over de zin van het leven en de betekenis van de dood. De nieuwe reeks wordt geopend door het medium Jomanda en de anesthesist prof. Smalhout. Nederland 1, 22.02 uur.

K2 EXPEDITIE De K2 staat voor een 8611 meter hoge berg in de Himalaya die in juli van dit jaar door een Nederlandse expeditie werd beklommen. De K2 zou de moeilijkste berg ter wereld zijn. Het elf man sterke team onder leiding van Ronald Naar deed er twee maanden over de top te bereiken. Een verslag van de expeditie. RTL 5, 22.15 uur.

MODERN TIMES Zeven gezinnen geven inzicht in wat hun weekendhuisje voor hen betekent. Voor het ene gezin is het huisje een toevluchtsoord om aan het jachtige, stadse leven te ontsnappen, voor het andere is het een blok aan het been. Een echtpaar vertelt hoe het er in slaagde de plaats van het huisje jarenlang geheim te houden voor de kinderen, teneinde werkelijk tot rust te kunnen komen. BBC 2, 22.40 uur.

RVU BUITENLAND De Libanese filmmaakster Heiny Srour maakte een documentaire over het leven van vijf Vietnamese vrouwen. Wat is de invloed van de oorlog op hun leven geweest? Nederland 3, 23.22 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden