VANDAAG

DE SEXBOM VAN DR. KINSEY BBC-portret van Alfred Kinsey die in 1938 zijn onderzoek naar het seksueel gedrag van de wesp, verlegde naar dat van de mens....

NIEUWS EN ACTUALITEITEN IN HET CHINEES Vanavond is de tweeduizendste uitzending van het Chineestalige nieuws op de radio. Deze hele week besteedt het programma voor de gelegenheid aandacht aan de positie van chinezen in Nederland. Radio 5, 20.30 uur.

DER STEUERSCHOCK: WER STOPPT DEN GRIFF IN UNSERE TASCHEN? Uitgebreide reportage over het Duitse belastingstelsel, de gevolgen daarvan voor de bevolking en de legale en illegale trucs waarmee burgers en bedrijven onder de heffingen uit proberen te komen. Duitsland 2, 21.00 uur.

WNF: OP NAAR 2000. Eerste van drie programma's over het Wereldnatuurfonds, waarin de toekomst van de natuur op lange termijn centraal staat. Catherine Keijl spreekt met deskundigen, politici en met het publiek in de studio. Verder zijn er reportages en beelden van natuurdocumentaires te zien. RTL 4, 22.00 uur.

BALLOONING OVER EVEREST Eerste aflevering van een serie over (professionele) avonturiers. Verslag van de eerste succesvolle vlucht met een heteluchtballon over de Mount Everest in 1991. Drie eerdere pogingen liepen uit op een mislukking. Discovery, 22.00 uur.

PANORAMA The Billion dollar man. Portret van Sir James Goldsmith, de Frans/Britse miljardair die met zijn Referendum Party meedingt in de Britse verkiezingen. BBC 1, 22.30 uur.

DOKUMENT De bende van Venlo. Documentaire naar aanleiding van het gelijknamige boek van Valerie Lempereur dat vandaag verschijnt. Lempereur heeft volgens sommigen feiten verdraaid en het is de vraag welke deel van het materiaal de NCRV bereid is om uit te zenden. Nederland 1, 22.49 uur.

A BRIEF HISTORY OF TIME Engelse documentaire uit 1991 over de ideëen van de natuurkundige Stephen Hawking. Zowel zijn persoon als zijn onderzoek naar het ontstaan van het heelal komt aan de orde. Duitsland 3, 23.00 uur.

VOETBAL BBC-documentaire over de geschiedenis van het voetbal. Sport 7, 23.15 uur.

HET UUR VAN DE WOLF K. D. Lang. Portret uit 1995 van de Amerikaanse zangeres Lang. Zij verruilde twee jaar gelden de countrymuziek voor de popmuziek en begon prompt hits te scoren. Nederland 3, 23.22 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden