Vandaag

Cherry Duyns. Nederland 3, 00.23 uur.FOTO KIPPA..

SCHUIM EN AS met Dirk Lambrechts, die een boek schreef over de Portugese fado. Voorts een portret van Liesbeth Brandt Corstius, scheidend directeur van het gemeentemuseum in Arnhem. Radio 5, 14.02 uur.

A4 Ter gelegenheid van de vijfhonderdste uitzending zetten presentatoren Willem Vos en Lex Bohlmeijer zichzelf in het zonnetje. Ze praten niet met een gast, maar met elkaar. Ook draaien ze hun favoriete muziek. Radio 4, 16.34 uur.

MUZIEK

DOE MAAR Hoogtepunten van een van de comeback-concerten van Doe Maar in Ahoy'. De kijker maakt tevens kennis met zes fans die elkaar via een chatbox hebben ontmoet en de hele serie comeback-optredens hebben bijgewoond. Tevens een portret van een moeder (52) en dochter (31). Als tiener was de dochter een enorme Doe Maar-fan en bracht haar moeder haar naar talloze concerten. Nu maken ze een sentimental journey naar de Ahoy'. RTL 4, 22.00 uur.

DE WERELD VAN BOUDEWIJN BÜCH Büch gaat op zoek naar de wortels van de popmuziek. Deze keer belicht hij Tallahassee Lassie van het legendarische surfduo Jan & Dean. Nederland 3, 20.30 uur.

DRAMA

UNDERCOVER HEART Zesdelige psychologische thriller van de BBC. Agent Tom Howarth verdwijnt als hij de moord op een prostituee onderzoekt. Zijn vrouw en beste vriend gaan naar hem op zoek. Onderwijl raken ze echter ook verliefd op elkaar. Willen ze Tom nog wel vinden? Nederland 3, 21.01 uur.

AMUSEMENT

DE EETFABRIEK gaat deze week over vis. Nederlandse vissers doen het prima, alle quota ten spijt. Alleen is 80 procent bestemd voor de export. Nederlanders houden nog steeds van vis, betoogt Pierre Wind. Nederland 3, 19.29 uur.

DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND Acht krachtpatsers strijden om de titel, met onder meer de onderdelen vrachtwagen trekken, gewicht omhoog gooien en betonballen optillen. De winnaar mag naar Johannesburg, voor de wedstrijd sterkste man ter wereld. Fox 8, 21.30 uur.

DOCUMENTAIRE

ARTSEN VAN DE 21E EEUW Portret van de Zweedse kinderarts Hugo Lagercrantz, een van de belangrijkste experts op het gebied van vroeggeboren baby's. Hij verdiepte zich vooral in de geboortestress van deze kinderen, die van vitaal belang zou zijn voor hun verdere ontwikkeling. Nederland 2, 23.35 uur.

ONS SOORT MENSEN Tweedelige serie schetst een beeld van het leven van woonwagenbewoners. Nederland 2, 0.02 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden