Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Met Eurocommissaris Frits Bolkestein. Ligt hij ook wakker van de hoge benzineprijzen? Nederland 3, 12.07 uur.

NETWERK Ruud van Big Brother plaatst kanttekeningen bij zijn plotselinge roem. Voorts een item over de Iraakse leider Saddam Hoessein, die aan kanker zou lijden. Wie van zijn zonen volgt hem op? Nederland 1, 20.16 uur.

7-DAGEN Over de risico's van de uitzending van mariniers naar Eritrea. Een Eritrese en een Ethiopische journalist beschrijven de grimmige sfeer in het grensgebied. Voorts een reportage over het truckersechtpaar uit Cuijk. Ooit hadden ze twintig vrachtwagens, nu nog maar één. En zelfs die dreigt te verdwijnen door de hoge dieselprijzen. Nederland 3, 21.05 uur.

KRUISPUNT Behandelt het dilemma rond het opereren van Siamese tweelingen. Is het humaan de ene baby te doden om daarmee de andere te redden. Nederland 1, 22.15 uur.

KUNST

DE PLANTAGE Naar aanleiding van de biografie van Karel Appel praat Hanneke Groenteman met drie biografen: Ger Verrips (schreef over Karel van het Reve), Willem Otterspeer (W.F. Hermans) en Aukje Holtrop (Nienke van Hichtum). Voorts praat Gerard Reves vriend Joop Schafthuizen over de ruzie met de beoogde Reve-biograaf Tom Rooduijn. Nederland 3, 17.00 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Documentaire over Oscar Niemeyer, de man die veertig jaar geleden in het Amazone-gebied de Braziliaanse hoofdstad Brasilia ontwierp. Nederland 3, 19.30 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET over de Frans-Canadese kunstenaar Jean-Paul Riopelle. Hij was een ster in het Parijse kunstenaarsmilieu van na de oorlog. Nu leeft hij teruggetrokken in Canada, waar hij moderne spuitbus- en paintbrush-technieken gebruikt. Nederland 3, 23.45 uur.

AMUSEMENT

DE LIEFDE Nieuw programma waarin Hansje Bunschoten onbekende Nederlanders ondervraagt over hun liefdesleven. Wetenschappers praten over de wetten der liefde en in de rubriek Eigen lijf praten naakte mensen over hun lichaam, trots op tepelpiercing of blubberbuik. Nederland 1, 23.54 uur.

DOCUMENTAIRE

GUNS DON'T KILL Documentaire van Wim Schepens over de vanzelfsprekendheid van wapenbezit in de Verenigde Staten. Hij bezocht het plaatsje Brawley in Californië, waar de cultuur van de prairie nog steeds niet helemaal verdwenen is. Nederland 3, 14.58 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden