VANDAAG

ONTBIJT TV Aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen in Drenthe en voor de dalende koersen op de internationale effectenbeurzen. Ten slotte een gesprek met PvdA'er Jan van Zijl die pleit voor een jaarlijkse beschouwing waarin het kabinet de behaalde resultaten verdedigt....

MIDDAGEDITIE Opnieuw de gemeenteraadsverkiezingen in Drenthe. Daarna de vermeende onveiligheid van de nieuwe Mercedes A-klasse en een portret van minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat. Nederland 3, 12.00 uur.

GLAS IN LOOD Gesprek met antropologe Marjo Buitelaar en arabist Geert Jan van Gelder over hun boek Het badhuis. Tussen hemel en hel. Dat boek gaat over de rol die het badhuis of hammam speelt in het dagelijkse en religieuze leven in landen als Turkije en Marokko. Radio 5, 16.02 uur

WAT IS NOU...ALS JE VOOR EEN DUBBELTJE GEBOREN BENT? Cameraman Frans Bromet en journalist Peter van Ingen onderzoeken de verhoudingen tussen arm en rijk. Zij spreken onder meer met kunsthandelaar Loek Brons, publicist en impresario G.L. van Lennep en de socioloog Kees Schuyt. Nederland 3, 19.52 uur.

NETWERK Aandacht voor psychiater Jan Foudraine die in zijn nieuwe boek Bunkerbouwers scherpe kritiek uit op de moderne psychiatrie. Dat deed hij 25 jaar geleden ook in een eerder boek. Verder een gesprek met FNV-voorzitter Lodewijk de Waal over armoede in Nederland. Nederland 1, 20.23 uur.

STUDIO SPORT Samenvatting van Feyenoord-Fortuna Sittard en NEC-De Graafschap en beelden van het Super 9-tennistoernooi in Parijs. Nederland 2, 20.30 uur.

KAAP DE GOEDE HOOP Eerste aflevering van een portrettenserie. Vanavond aandacht voor Dr. Francine Shapiro, grondlegster van een nieuwe psychotherapie: Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR). Een omstreden manier om trauma's te behandelen. Verder onder meer een reportage over de manier waarop het politiekorps Midden West Brabant omgaat met trauma's en dreigende trauma's. Nederland 3, 21.25 uur.

ODYSSEY, SHE ONCE WAS A TRUE LOVE OF MINE Televisiebewerking van een dansconcert van choreografe Beppie Blankert en componist Louis Andriessen. De vier liefdes van de Griekse held Odysseus worden verbeeld door vier zangeressen op de oude NDSM-werf in Amsterdam, tien minuten voor zonsondergang. Nederland 1, 21.54 uur.

STARDUST Een gesprek met filmmaker en regisseur Wim Wenders over de stand van zaken in de cinema. Volgens hem komen er steeds meer films die louter willen vermaken, hebben televisiestations vooral belangstelling voor kijkcijfers en neemt de invloed van 'serieuze' filmkritiek op publiek en filmindustrie sterk af. Verder onder meer een interview met regisseur en choreograaf Sally Potter over haar film The Tango Lesson. Nederland 3, 23.20 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden