VANDAAG

DOOR MARCEL VAN LIESHOUT CAPPUCCINO NCRV's zaterdagochtend-magazine komt rechtstreeks uit het archeologisch themapark Archeon in Alphen aan den Rijn. Dit in verband met de eerste Willem Wever-dag, vernoemd naar het 'weetjes'-programma dat al jarenlang door de NCRV op de radio wordt uitgezonden (afgelopen seizoen ook op tv)....

MARCEL VAN LIESHOUT

KAMERBREED heeft premier Kok als gast. In deze laatste uitzending van het seizoen wordt met Kok gesproken over de paarse coalitie en de Europese top in Cannes. Radio 1, 11.05 uur.

STUDIO SPORT komt met een middagvullende uitzending waarin drie grote sportevenementen: de TT van Assen, de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor vrouwen en het Europees Kampioenschap hockey voor vrouwen. Nederland 3, 11.50 uur.

VOETBAL Voor wie er eind juni nòg niet genoeg van heeft: in Duitsland wordt vandaag de bekerfinale gespeeld. Vanuit Berlijn verzorgt de ARD een rechtstreekse uitzending van Borussia Mönchengladbach-Wolfsburg. Bayern München, afgelopen Europa Cup-seizoen uitgeschakeld door Ajax, hoopt dat Borussia wint. Alleen in dat geval mag Bayern komend seizoen Europees voetbal spelen. Duitsland 1, 17.30 uur.

2 VANDAAG heeft de volgende onderwerpen: de mening van het Nederlandse publiek over het paarse kabinet en een reportage over de toekomst van de kibboetsen in Israël.

Nederland 2, 18.15 uur.

DOCUMENT Mooi in de actualiteit: de BRTN zendt vanavond een documentaire uit over het leven en werken op het Engelse olieplatform F.G. Mc-Clintock op de Noordzee. BRTN 2, 20.00 uur.

JAMMER is de titel van cabaretier Bert Visschers laatste theaterprogramma. Vanavond zendt de VARA, traditioneel dè omroep voor het cabaret, het eerste deel uit van de tv-registratie van de voorstelling (volgende week zaterdag deel 2). Nederland 3, 21.00 uur.

RODE ROZEN Hertrouwen met je ex, gebeurt dat vaak en is het na die tweede keer allemaal rozegeur en maneschijn? In NCRV's 'liefdes-programma' worden gesprekken gevoerd met mensen die trouwden, scheidden en weer met elkaar trouwden.

Radio 2, 21.04 uur.

AMC-TV gaat over meningokokken, in de volksmond vaak nekkramp genoemd. Eigenlijk is nekkramp een foutieve benaming, want de nekverschijnselen kunnen pas optreden als de meest kritieke fase van de ziekte, de shocktoestand, achter de rug is.

Een kind dat zich aanvankelijk 'niet zo lekker' voelt kan binnen enkele uren doodziek zijn. In AMC-TV wordt aandacht besteed patiënten met sepsis, een acute bloedvergiftiging die aan hersenvliesontsteking vooraf kan gaan. De cameraploeg volgt een patiëntje dat de ziekte overleefd heeft maar nog zichtbaar met de gevolgen worstelt.

Verder veel informatie over hoe ouders snel op de juiste manier moeten reageren op de verschijnselen van de ziekte. Nederland 2, 21.27 uur.

TIJDSEIN heeft de volgende onderwerpen: een reünie van ex-dwangarbeiders die werkten aan de Birma-spoorlijn, het plan van Rijkswaterstaat om alle snelwegen op en rond de Veluwe ook 's nachts permanent te verlichten en een reportage over camouflage van oorlogsmaterieel. Nederland 2, 22.00 uur.

KUNST..OMDAT HET MOET staat in het teken van Roze Zaterdag, de jaarlijkse viering van de homo-emancipatie. De TROS zendt een BBC-documentaire uit over de dichter, prozaïst en toneelschrijver Oscar Wilde, in 1895 tot twee jaar dwangarbeid veroordeeld wegens het al te openlijk uiten van zijn homoseksuele geaardheid. Dit geruchtmakende proces, dit jaar precies honderd jaar geleden, was enkele maanden geleden voor de BBC de aanleiding tot een speciale Oscar Wilde-avond waar ook voornoemde documentaire te zien was. Aansluitend aan de documentaire zendt de TROS vannacht de filmversie van Wildes prozawerk The picture of Dorian Gray uit. Nederland 2, 00.32 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden