VANDAAG

RADIO..

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Interview met minister Jozias van Aartsen van Buitenlandse Zaken over de resultaten van de Europese Top in Helsinki en over zijn pleidooi voor humanitaire interventies buiten de Veiligheidsraad om. Nederland 3, 12.07 uur.

NETWERK Eerste aflevering van een vierluik over kinderen in de Derde Wereld die de armoede in hun omgeving trotseren en werken aan hun toekomst. Vandaag een portret van het 14-jarige Filipijnse meisje Pia, dat op haar achtste in de prostitutie belandde. Nederland 1, 20.15 uur.

DRAMA

GORDEL VAN SMARAGD Tweede aflevering van de driedelige filmserie over een ontluikende liefde in het toenmalige Nederlandsch-Indië. Het tijdsgewricht: de inval van de Japanners in 1942. Nederland 3, 20.45 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Een optreden van Fernando Lameirinhas, vertolker van fado en wereldmuziek. Het afgelopen seizoen trok hij volle zalen met Fado Bailado en het omvangrijke project Cruzamente waaraan vooraanstaande componisten en musici uit binnen- en buirtenland deelnamen. Nederland 3. 11.00 uur.

DER RING DES NIBELUNGEN De eerste van vier opera's in het kader van de vierdelige Wagner-cyclus, voor de eerste keer integraal uitgevoerd door De Nederlandse Opera onder regie van Pierre Audi. Vandaag Das Rheingold, met het Residentie Orkest onder leiding van Hartmut Maenchen. Nederland 3, 13.01 uur.

SPORT

NOS-STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van de loting voor het Europees Kampioenschap voetbal dat in juni 2000 in Nederland en België wordt gehouden. Voor de loting hebben zich zestien landen gekwalificeerd. De twee gastlanden (automatisch geplaatst) zijn groepshoofd, evenals Spanje en Duitsland. Nederland 2, 15.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

DE PLANTAGE Aandacht voor de Goudstikker-affaire over de door de nazi's geroofde kunst van Jacques Goudstikker. Gesprek met journalist Pieter den Hollander, die er een boek over schreef, en commentaar van Henk van Os, oud-directeur van het Rijksmuseum. Het gerechtshof in Den Haag doet donderdag uitspraak in deze zaak. Nederland 3, 17.00 uur.

LEVEN & WERKEN Gesprek met componist Louis Andriessen over zijn studietijd, de actie Notenkraker (1969) en het Politiek Demonstratief Experimenteel Concert (1968), de opera Reconstructie, de nieuwe muziek van de jaren zeventig en zijn opera Rosa, die hij samen met Peter Greenaway maakte. Nederland 3, 23.10 uur.

DOCUMENTAIRE

VILLA ACHTERWERK Een aflevering uit de VPRO-jeugdserie Pierlala, getiteld Gilliard, over een tegen de dood strijdend jongetje van acht dat al voor zijn ziekte blind werd. Tv-maker Boudewijn Koole kreeg voor Pierlala een Academy Award en de Grote Kinderkast Televisieprijs. Nederland 3, 19.05 uur.

LOPENDE ZAKEN De tanks met radioactief afval dat vrijkomt bij gaswinning, raken vol. Overheid en olie- en gasmaatschappijen dragen oplossingen aan die volgens Lopende Zaken volstrekt in strijd zijn met de nieuwe wettelijke bepalingen. Verder aandacht voor de miljoenenschade aan huizen en boerderijen sinds er gas wordt gewonnen. Nederland 3, 22.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden