VANDAAG

TIJD VOOR TWEE heeft als gast dr. Peter van Zonneveld, literatuurhistoricus en een van de samenstellers van de verzamelde werken van Godfried Bomans....

2 VANDAAG schenkt aandacht aan Emmeloord, waar sinds de sloop van een flatgebouw begin dit jaar puin met kankerverwekkend asbest ligt opgeslagen in een woonwijk. De twee andere onderwerpen betreffen prostaatklachten en de watersporttentoonstelling Hiswa in Amsterdam.

Nederland 2, 17.30 uur.

LIVING STONE Maike Meijer en Jan Douwe Kroeske presenteren de eerste aflevering van een serie van acht wekelijkse programma's waarin zij verslag doen van hun avonturen in het buitenland. Hun reis begint in de Amerikaanse staat Nevada, waar ze op een ranch leren koeiendrijven. Nederland 3, 19.25 uur.

NETWERK Een verslaggever van het nieuwe actualiteitenprogramma sprak in Oost-Bosnië met de generaal-majoor die bij de inname van Srebrenica de rechterhand was van generaal Mladic. In het programma ook een reportage over afpersing in de Nederlandse horeca. Nederland 1, 20.25 uur.

VERONICA GOES LATIN De eerste presentatrice van deze reeks over Zuid-Amerika is Julia Samuël. Zij bezoekt Panama, waar zij een hanengevecht ziet, het nachtleven in duikt en met de Panamese politie op jacht gaat naar drugshandelaren. Veronica, 21.45 uur.

HET UUR VAN DE WAARHEID gaat over seksueel misbruikte jongens en mannen. Hoofdpersoon is Robert van de Luitgaarden, die als tiener werd misbruikt en bij wie de hulpverlening een aaneenschakeling van frustraties werd. Hulpverlener Rob van Outsem legt uit hoe het komt dat de opvang zo gebrekkig is. RTL 4, 22.00 uur.

JAMBERS De Vlaamse interviewer Paul Jambers, voorheen journalist bij de BRTN en afgelopen zondag nog op RTL 4 te zien, begint vanavond op SBS 6 een serie eigenzinnige reportages. De eerste aflevering gaat over bejaarden en seks. SBS 6, 22.55 uur.

DE NEDERLANDSE CABARETDAGEN is de opvolger van wat voorheen Cabarestafette heette. De opnamen van deze cabaretwedstrijd werden afgelopen weekeinde gemaakt. Vandaag de eerste van de twee uitzendingen met optredens van onder anderen Vincent Bijlo, Sanne Wallis de Vries en De Vliegende Panters. Nederland 3, 23.20 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden