VANDAAG

ZOMERSPIJKERS Jack Spijkerman laat cabaretière Brigitte Kaandorp aan het woord over haar Nederlandstalige muziekkeuze. Verder aandacht voor het Nationaal Tekstschrijvers Concours met Gerhard te Winkel uit Leusden, schrijver van de column Imago....

2 VANDAAG zendt de derde reportage uit over het veranderende Indonesië. De tv-ploeg sprak met schrijvers, journalisten en anderen die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. Als gast in de rubriek is ds. Hadijanto, een Indonesische predikant die voor vijf jaar in Nederland is gestationeerd om Nederlandse gemeenten te helpen met de opbouw van het kerkelijk leven.

Ook aandacht voor de positie van vluchtelingen in Ruanda, in het bijzonder voor die van vrouwen en weeskinderen. Nederland 2, 18.15 uur.

HET AVONDCONCERT besteedt aandacht aan het Holland Festival Oude Muziek, dat nog tot en met 3 september in Utrecht plaatsvindt. Radio 4, 20.02 uur.

UITMARKT 1995 Programma met optredens vanuit Amsterdam die een vooruitblik bieden op het komende theaterseizoen. Aansluitend een talkshow waarin Tineke de Groot praat met bekende Nederlanders uit de wereld van entertainment, kunst en cultuur. Marco Bakker, Ernst Daniël Smid en Henk Poort praten over opera en uitstapjes naar musical en operette, Boudewijn Büch geeft met een geïmproviseerde literaire column een voorproefje op zijn theatershow, Erik Vos gaat in op zijn naderende afscheid als artistiek leider van Toneelgroep De Appel en dirigent Lawrence Renes legt uit hoe het is om betiteld te worden als 'overnight sensation'. Nederland 1, 21.03 uur.

HET TERRAS buigt zich over de vraag hoe diep Frankrijk zich inmiddels moet schamen voor de kernproeven, over de Ajax-inspiratie van schoonspringer Edwin Jongejans en Jacques Wallage gaat in op zijn vakantie tijdens de Praagse lente. Nederland 3, 20.40 uur.

TIJDSEIN besteedt aandacht aan een uitvinding waarbij met enkele liters water met succes een grote brand, zelfs een bosbrand, kan worden geblust. Verder een reportage over de hardere aanpak van verkeersmisdrijven. Nabestaanden van verkeersdoden pleiten al geruime tijd voor een hardere aanpak van diegenen die een dodelijk verkeersongeval veroorzaken. Dit pleidooi vindt nu ook gehoor in de politiek, maar zal het ook werken? Ten slotte schetst de rubriek een portret van Muchtar Pakpahan, voorzitter van de illegale Indonesische vakbond SBSI. Nederland 2, 21.49 uur.

MESSAGE TO LOVE Documentaire over The Isle of Wight Popfestival in 1970, met optredens van Jimi Hendrix, Jim Morrison, The Who, Joni Mitchell, Leonard Cohen en The Moody Blues. BBC 2, 22.00 uur.

KUNST. . . OMDAT HET MOET komt met een documentaire over misdaadschrijfster Agatha Christie (1890-1976). In haar geval loont de misdaad royaal. Van haar boeken zijn meer dan een half miljard exemplaren verkocht en het toneelstuk The Mousetrap loopt al ruim veertig jaar bijna elke avond in een Londens theater. Bekende romanfiguren van haar zijn Miss Marple en Hercule Poirot. Aansluitend zendt de TROS de speelfilm Murder at the gallop uit, met in de hoofdrol Margareth Rutherford als speurneus Miss Marple. Nederland 2, 00.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden