VANDAAG

2 VANDAAG gaat over een Australische zelfmoordcomputer. Na drie keer een bevestigend antwoord te hebben gekregen op de vraag of de patiënt echt wil sterven, dient de computer een overdodis medicijnen toe....

NETWERK doet verslag van de strijd tegen drugsoverlast in Rotterdam en Terneuzen. Ook het verhaal van Anne Marie West, dochter van Fred en Rosemary, in wier huis in Gloucester vorig jaar tien stoffelijke overschotten werden gevonden. Nederland 1, 20.25 uur.

JONGE DIRIGENTEN AAN HET WERK De afgelopen weken hebben Sir Edward Downes en Peter Eötvös in Nederland meesterklassen gegeven aan jonge dirigenten. Een documentaire over de lessen en de slotconcerten in het Concertgebouw in Amsterdam. Nederland 3, 20.30 uur.

DE CHINEZEN VAN ANTWERPEN Tegenover het centraal station van Antwerpen ligt een mini-Chinatown. Er wonen sedert het begin van de jaren tachtig een paar duizend uitgeweken Hongkongers, die hun eigen cultuur en gewoonten hebben meegebracht. BRTN 2, 20.35 uur.

DE VERBEELDING Acteur Ton Lensink leest voor uit de bundel Psalmen en andere gedichten van de dichter Leo Vroman (81). In juni ontving Vroman de VSB-Poëzieprijs voor deze bundel.

Radio 5, 21.00 uur.

VILLA FELDERHOF Fotograaf Paul Huf maakt reclame-, portret- en naaktfoto's. Zangeres Imca Marina houdt van bloemen, dieren en is mediamiek begaafd. Samen zijn ze gast van Rik Felderhof in Zuid-Frankrijk. Nederland 1, 21.05 uur

HARD GRAS De laatste aflevering is gewijd aan Helenio Herrera, de meest succesvolle voetbaltrainer uit de geschiedenis. Hij won landskampioenschappen in Spanje en Italië en was in drie decennia bondscoach van Frankrijk, Spanje en Italië. Hij geldt als de boosaardige uitvinder van het catenaccio, het ultra-verdedigende voetbal. Hard Gras vindt die reputatie niet terecht. Veronica, 21.10 uur.

SPANJER Maarten Spanjer laat zich inschrijven bij een castingbureau en wordt figurant in het jeugddrama Zeeuws meisje van de VPRO. Nederland 1, 21.59 uur.

DE SCHATTEN VAN SAN DIEGO Tijdens de Tachtigjarige Oorlog schoten de Hollanders op 14 december 1600 het Spaanse galjoen San Diego naar de bodem van de Chinese Zee. Een documentaire over de politieke situatie ten tijde van de bouw van het schip. Discovery, 22.00 uur.

HET ELFDE UUR Andries Knevel ontvangt CDA-voorzitter Hans Helgers, slaapdeskundige prof. dr. K. Kamphuisen en orthopedagoge Els Kok van de christelijke kindertelefoon.

Nederland 2, 22.18 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Op de afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams conservatorium proberen studenten de geheimen van hun instrumenten te doorgronden. Nederland 3, 23.22 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden