VANDAAG

SPOREN IN HET VERLEDEN Ben Kolster praat met G.B.J. Hiltermann. De 84-jarige toeschouwer van de wereld, onlangs nog in opspraak door zijn uitspraken in de radiocolumn voor de AVRO, vertelt onder meer over de staatslieden die hij bewondert....

STUDIO SPORT Een terugblik op de Tour de France van 1997. Nederland 2, 19.00 uur.

WK JOURNAAL Het laatste nieuws over het Nederlands elftal. Nederland 2, 19.45 uur.

MIDAS Kleren. De mens is het enige levende wezen dat zich kleedt. Waar schamen we ons toch voor? En waarom zijn mensen trots op hun hoofdhaar, maar schamen ze zich voor okselhaar. Over deze eigenschap vertelt bioloog Midas Dekkers. Nederland 3, 20.17 uur.

DOLMAN ONDER DE RIJKEN Margreet Dolman, het alter ego van Paul Haenen, gaat op bezoek bij de nieuwe rijken van Nederland. In deze aflevering bij Marius van Niekerk, Zuid-Afrikaans ondernemer, die rijk werd van het verkopen van bezems, en Ariane Inden, die sinds haar vijfentwintigste haar eigen cosmeticalijn heeft. RTL 4, 20.30 uur.

ZEMBLA Amerikaanse filmsterren (Richard Gere, Steven Seagal) spreken zich regelmatig uit over de onderdrukking van Tibet. Hollywood lijkt meer macht te hebben dan de Amerikaanse regering en het leger, als het erom gaat mensen bewust te maken van belangrijke zaken. In de documentaire Tibet volgens Hollywood wordt nagegaan welke invloed deze specifieke aandacht van Hollywood heeft op de gespannen relatie tussen de Verenigde Staten en China. Nederland 3, 20.45 uur.

DE AVONDEN In het 'generatiejournaal' praten Gijs Groenteman en Teun van der Keuken met Cor van Garderen. In het tweede team van Ajax was hij ooit een van de grote talenten. Momenteel is hij trainer van SDC Putten. Hoe kon het zo lopen? Radio 5, 22.00 uur.

DE BOEREN Wat doe je als je een agrarisch bedrijf hebt in barre tijden? De één houdt er resoluut mee op en verkoopt de boel nu het financieel nog wat oplevert. De ander investeert juist in zijn bedrijf of stapt over op een ander produkt. In een zevendelige serie documentaires worden Nederlandse boerenfamilies gevolgd, die proberen te overleven. Nederland 2, 23.00 uur.

NORTH SEA JAZZ Het programma Sesjun komt ter gelegenheid van de opening van het North Sea Jazz Festival live vanuit het congrescentrum in Den Haag. Radio 2, 23.04 uur.

HET RECES Sjors Fröhlich praat met demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken en 'coming man' van de VVD, Frank de Grave. Nederland 1, 23.21 uur.

MOVIEBOX Film- en videoprogramma met in iedere aflevering een special over een acteur of actrice. In deze aflevering 'Pretty woman' Julia Roberts. Ook aandacht voor de bioscooppremière van Armageddon met Bruce Willis en Liv Tyler.

SBS 6, 23.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden