VANDAAG

TROS KAMERBREED Minister Van Mierlo van Buitenlandse Zaken blikt terug op het afgelopen jaar en kijkt ook vooruit naar de komende Kamerverkiezingen....

zaterdag

DOWN HILL REPORT Programma over snowboarden, met onder meer het spectaculaire all terrain freeriding. Veronica, 15.20 uur.

2 VANDAAG Reportage van Els de Temmerman over de rol van de rooms-katholieke kerk tijdens de Rwandese volkerenmoord in 1994. Een aantal priesters en zusters deed volgens haar mee aan de genocide, maar is nooit veroordeeld. Nederland 2, 17.29 uur.

KAREL Interview met regisseur Paul Verhoeven over zijn nieuwste film Starship Troopers. Verder een gesprek met Wilma van Opstal, die vijf jaar geleden het vliegtuigongeluk op het Portugese Faro overleefde en onlangs haar vliegbrevet heeft gehaald. Nederland 1, 20.34 uur.

KLEIN NIEUW LEVEN EO-documentaire over twee zogeheten achondroplasten - zeer kleine mensen - die samen een kind krijgen. Nederland 2, 21.30 uur.

ANDREA BOCELLI Tweedelige concertregistratie van de tenor Andrea Bocelli en het Italiaans Filharmonisch Orkest, eerste aflevering. Ook Sarah Brightman en Zucchero Fornaciari verschijnen op het podium in Pisa. RTL 4, 23.05 uur.

zondag BUITENHOF Debat tussen Frits Bolkestein (VVD) en Jaap de Hoop Scheffer (CDA) als opmaat voor de verkiezingen komend jaar. Nederland 3, 12.05 uur.

RADIO1 JOURNAAL PvdA-fractievoorzitter J. Wallage blikt terug op het afgelopen jaar en spreekt zijn verwachtingen uit over het komende verkiezingsjaar. Radio 1, 13.30 uur.

DE PLANTAGE Speciale uitzending, gemaakt dankzij een geldprijs die het programma vorig jaar ontving. Henny Vrienten maakte een compositie, die als inspiratiebron diende voor een film, een gedicht, een object en een toneeltekst. Nederland 3, 17.00 uur.

NOORDERLICHT Documentaire over de hallucinerende stof ibogaïne die heroïneverslaafden van hun verslaving af zou kunnen helpen. De Nederlandse Gezonheidsraad buigt zich al vier jaar over het middel. Nederland 3, 20.00 uur.

MICHAEL EN ROBERT. Documentaire over de kinderen van Julius en Ethel Rosenberg, het echtpaar dat in 1950 op verdenking van het doorsluizen van atoomgeheimen aan de Sovjet Unie werd gearresteerd en ter dood gebracht. Zoons Michael en Robert waren destijds drie en zes jaar oud en komen uitgebreid aan het woord. Nederland 3, 21.42 uur.

ST. JAN KERSTCONCERT Sopraan Miranda van Kralingen, bariton Henk Poort, het mannenkoor Mastreechter Staar en het Eric Ericson Kammarkör zingen klassieke en populaire kerstliederen. Nederland 1, 22.12 uur.

Zie voor programmering en films op tv pagina 6 en 7 van het mediakatern Stroom.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden