VANDAAG

IN GESPREK met universitair docent Roos Vonk, die een boek schreef over 'eerste indrukken'. Hoe belangrijk is de eerste indruk, hoe kunnen wij ons beschermen tegen de eerste indruk die een ander van ons heeft?...

RADIO

TIJD VOOR TWEE Karel Aalbers, voorzitter van Vitesse, spreekt met Frits Spits over de wedstrijd van zondag tegen Ajax, en over de geruchten dat het financieel slecht gaat met de club. Radio 2, 12.02 uur.

OPIUM met onder anderen Ad van Iterson over zijn boek Zuiderlingen, een verzameling portretten van Maastrichtenaren, en Bomanskenner Peter van Zonneveld over het radio- en televisiewerk van Bomans. Radio 1, 20.00 uur.

DE AVONDEN In de rubriek De buis van Eustachius aandacht voor blindheid en muziek. Horen blinden anders dan zienden? En hoe onthouden zij muziekstukken?

Ook zendt De Avonden de reportage uit die Ingrid Plante in Nevada maakte. In het gebied van de Shoshone-indianen werd radio-actief afval gedumpt, en er werden decennialang nucleaire wapens getest. Opvallend veel indianen bleken aan vreemde ziektes te gaan lijden

22.02 uur, 23.10 uur.

ACTUALITEITEN

2 VANDAAG Aandacht voor C.S. Lewis, voor wie zaterdag een Nationale Lewisdag werd georganiseerd. De wetenschapper annex schrijver van Alice in Wonderland werd honderd jaar geleden geboren. Nederland 2, 17.29 uur.

HET ELFDE UUR Andries Knevel ontvangt onder anderen de nieuwe voorzitter van het CDA, Marnix van Rij. Nederland 2, 22.10 uur.

DOCUMENTAIRE

HET UUR VAN DE WOLF Het IDFA brengt een retrospectief van de spraakmakende documentaires van Nick Broomfield, de VPRO zendt vanavond diens Driving me crazy (1988) uit, over de totstandkoming van de zwarte musical Body and Soul, waarbij van alles misging. Nederland 3, 23.23 uur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden