Vandaag

RADIO..

AVRO OP 1 Een reportage over het laatste boeddhistische koninkrijk Bhutan. Het Rijksmuseum voor Volkenkunde heeft hier een tentoonstelling over. Verder een discussie tussen dichters Simon Vinkenoog en Ruben van Gogh over hun voortrekkersrol in de dichterswereld. Filmcriticus Peter van Bueren geeft zijn oordeel over het komende filmfestival in Rotterdam. Radio 1, 13.30 uur.

DE AVONDEN Interview van Jan Hein Strop en Martijn de Keizer met Ludo de Witte over zijn boek De moord op Lumumba.

Radio 5, 22.02 uur.

DAMOKLES Documentaire over voormalig gouvernementsarts in Papoea Nieuw-Guinea. Hij gaat terug naar de leprakliniek die hij daar in 1957 oprichtte.

Radio 1, 0.04 uur.

ACTUALITEITEN

ONTBIJT TV Een reportage over een 9-jarig tennistalentje in Nederland. Vanuit het verre Amerika is haar al een contract aangeboden voor tien jaar. Nederland 1, 7.38 uur.

2VANDAAG Vanuit Duitsland een reportage over de 'Jonge Wilden', een nieuwe stroming binnen de CDU, naar aanleiding van het schandaal rondom de illegale schenkingen. Met een reactie van Duitslands bekendste Kohl-imitator Elmar Brandt. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Reportage over de medische hulp voor illegalen in het Haagse Westeindeziekenhuis. Illegalen kunnen zich niet tegen ziektekosten verzekeren, maar staan wel dagelijks bij het ziekenhuis op de stoep. Nederland 1, 20.30 uur.

DRAMA

GRENSOVERGANG HAZELDONK Eerste aflevering van docusoap over de grensovergang tussen Breda en Antwerpen. Veronica, 21.40 uur.

UNDERGROUND Zesdelige dramaserie over oorlog en communisme, gebaseerd op de gelijknamige film die in 1995 de Gouden Palm in Cannes won. Nederland 3. 23.20 uur.

SPORT

NOS SPORTJOURNAAL Samenvatting en rechtstreekse beelden van de Open Australische tenniskampioenschappen in Melbourne. Nederland 3, 9.05 uur.

AMUSEMENT

GEKKENHUIS Reinout Oerlemans gaat op pad met premiejagers in Texas, die alleen maar oog hebben voor het oppakken van misdadigers, en volgt de Fransman Alain Robert, die illegaal en zonder beveiliging de hoogste wolkenkrabbers ter wereld beklimt. RTL 4, 22.05 uur.

PRAATPROGRAMMA

MAN BIJT HOND Hoe maak je een jongensgroep? Hans van Hemert wil de nieuwe groep Muscle gaan opzetten. Man bijt hond kijkt hoe hij dat aanpakt. Nederland 1, 18.58 uur.

DOCUMENTAIRE

URBANIA Portretten van mensen in de Randstad. Onder anderen een wijkverslaggever in de Rotterdamse wijk Bloemhof en een voormalige illegale, nu succesvolle Amsterdamse restauranthouder met sterallures. Nederland 3, 19.57 uur.

EEN GESCHENK UIT DE HEMEL Slot van een tweedelige reconstructie van de strijd die Shell en Greenpeace in 1995 met elkaar voerden over het olieplatform de Brent Spar in de Noordzee. Nederland 3, 20.54 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden