VANDAAG

OPENING WAALBRUG Rechtstreekse reportage van de opening van de nieuwe brug bij Zaltbommel door minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat....

Nederland 1, 10.45 uur.

MIDDAGEDITIE heeft een reportage over de vraag of het militaire oefendorp in de Lauwersmeerpolder moet worden uitgebreid. Ook wordt bekeken hoe fraude met 06-nummersd kan leiden tot veel te hoge telefoonrekeningen.

Nederland 3, 12.00 uur.

NIEUWSLIJN schenkt aandacht aan de uitspraak, vandaag, in de moord- en verkrachtingszaak van Alanya. Daarnaast is er een documentaire over zwarte filmmakers.

Veronica, 18.55 uur.

KASSA! Een handgemaakte kast is inzet van een conflict tussen koper en verkoper. Aan de kast mankeert van alles, en de koper wil zijn geld terug. De verkoper ziet daar niets in, wil alleen een nieuwe kast geven, maar ook die deugt niet. Voorts ging een aantal verstokte rokers met hun kwaal naar een acupuncturist. Genezen?

Nederland 3, 19.25 uur.

VESUVIUS: IK OF MIJN VROUW Presentator Cees Grimbergen praat met vrouwen die werk en moederschap combineren. Nederland 1, 20.30 uur.

CLOSE-UP: HET GEHEIM VAN DE PIRAMIDEN is een documentaire over een van de zeven wonderen van de oude wereld: de Piramiden van Gizeh. Nog steeds is de moderne wetenschap niet in staat te verklaren hoe zulke kolossale bouwwerken konden worden gemaakt door een beschaving die niets wist van kranen en katrollen, het wiel nog niet kende en alleen maar houten of zwakke werktuigen had. Vorig jaar baarde de onderzoeker Robert Bauval opzien met zijn boek Orion Mystery waarin hij aantoonde dat de raadselachtige schachten in de piramiden gericht waren op de sterren. De drie piramiden van Gizeh komen in vorm en ligging exact overeen met de drie sterren in de Riem van Orion, aldus Bauval. Nederland 1, 22.26 uur.

ZEMBLA: HILLARY DE VROUW VAN is gewijd aan Hillary Clinton, de First Lady van de Verenigde Staten. Volgens de New York Times van vorige week zou Hillary 'een geboren leugenaar' zijn. De presidentsvrouw zou documenten hebben achtergehouden die haar betrokkenheid bewijzen bij de Whitewater-zaak en Travelgate. Haar kwetsbare positie zou wel eens een struikelblok kunnen vormen voor het echtpaar Clinton in de race naar de presidentsverkiezingen dit jaar. Zembla schetst een beeld van de problemen waarmee zij worstelt. Nederland 3, 23.24 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden