Vandaag

RADIO..

OPIUM Volkskrant-criticus Arjan Peters praat met schrijver Cees Nooteboom over zijn oeuvre dat inmiddels een periode van 45 jaar omspant. Over Berlijn, Menorca en Franciscaner paters. Radio 1, 20.04 uur.

BOVEN HET DAL interviewt de Turkse criminoloog Yücel Yesilgöz. Hij vluchtte uit Turkije, omdat hij voor een linkse vakbond werkte. Nu doet hij onderzoek naar criminaliteit onder Turken en Koerden, waarbij hij opviel door zijn stelling dat geweld onder Turken sociaal geaccepteerd is. Hij praat over zijn pijnlijke ervaringen, zijn fascinatie voor misdaad en geweld en zijn visie op de multiculturele samenleving. Radio 5, 16.02 uur.

DE AVONDEN gaat over muziek en oorlog. Met welke liedjes trokken Serviërs en Kosovaren ten strijde? Radio 5, 22.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG brengt een reportage over het slepende conflict op de Molukken. Verder aandacht voor de democratische conventie die deze week in Los Angeles plaatsvindt. Nederland 2, 17.59 uur.

DRAMA

RECKLESS Romantisch drama over de liefde tussen de jonge chirurg Owen en de oudere Anna. Als zij besluiten te trouwen, grijpt Anna's ex-man in. Nederland 3, 20.01 uur.

KUNST

DE MAN VAN STAAL, GLAS EN HOUT Portret van architect Hubert-Jan Henket, een van de belangrijkste Nederlandse bouwmeesters van dit moment. Hij maakte onder meer naam met de rechtbank in Middelburg, waarbij nieuwbouw geïntegreerd werd in de oude stad. Nederland 3, 20.55 uur.

SPORT

STUDIO SPORT brengt een samenvatting van de hockeywedstrijd Nederland-Duitsland (vrouwen). Nederland 2, 19.00 uur.

SPORTKWESTIES Documentaire over geld en sport. De prestatiedruk bij atleten is zo groot, dat velen in de verleiding komen om doping te gebruiken. België 2, 21.20 uur.

TENNIS Samenvatting van de finale van het ATP-Masters toernooi in Cincinnati. RTL 5, 22.35 uur.

AMUSEMENT

SPOTT Elke werkdag presenteert Viola Holt dit programma, waarin reclame wordt gemaakt voor de advertentie-website spott.nl. Viola belooft een 'warm, verbazend en leuk programma'. RTL 4, 14.20 uur.

ONE NIGHT STAND Registratie van een optreden van de zwarte Amerikaanse komiek Chris Rock. Net 5, 23.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

DAVID LETTERMAN ontvangt zangeres en actrice Jennifer Lopez, volgens Amerikaanse statistici de eerste vrouwelijke Latino die meer dan een miljoen dollar ontving voor een filmrol. Met haar plaat On the 6 haalde zij binnen twee maanden platina. Fox, 23.40 uur.

DOCUMENTAIRE

URBANIA Portret van stadsbewoners. Géza Szegedi is advocaat, gespecialiseerd in harde drugs- en moordzaken. Zijn vertier vindt hij op de schietvereniging. Verder is hij een fervente Ollie B. Bommel-fan. Voorts wordt André Galjaard gevolgd op zijn dagelijkse speurtocht naar bier. Twintig blikjes heeft hij elke dag nodig. Zijn ellende begon toen hij als soldaat in Nieuw-Guinea zijn beste vriend zag sneuvelen. Nederland 3, 19.28 uur.

HET GEHEIM VAN DE EEUWIGE JEUGD Het intellect kan jong blijven, belooft het laatste deel van deze documentaire-serie, mits de juiste lifestyle wordt gekozen. RTL 4, 21.55 uur.

LOST ON EVEREST Documentaire over de fatale poging van George Mallory en Andrew Irvine om in 1924 de Mount Everest te beklimmen. BBC 2, 22.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden