Vandaag

RADIO..

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Kees Hoekert en de vrouwen. Portret van provo Kees Hoekert, die in de jaren zestig beroemd werd omdat de hippiewereld massaal wiet kocht op zijn boot. Aan de orde komt met name zijn moeizame geschiedenis met vrouwen. Radio 5, 14.02 uur.

VOLGSPOT Te gast is Joop van den Ende, naar aanleiding van de tentoonstelling over dertig jaar Joop van den Ende Theaterproducties. Radio 1 & 2, 00.02 uur.

MUZIEK

LOLA DA MUSICA Over de werkwijze van danceproducers als Speedy J, FreQ Nasty en Orlando. Speedy J zoekt zijn inspiratie in de nachtelijke Rotterdamse havens, FreQ krijgt ideeën van dubreggae. Later op de dag een uitzending over de gitaarband Motorpsycho. De bandleden leiden de kijkers onder meer naar hun huizen in het krakersbolwerk Svartlamon. Nederland 3, 16.27 uur en 19.31 uur. Herh.

PRAATPROGRAMMA

ZOMERGASTEN Adriaan van Dis interviewt kunsthistoricus Henk van Os (1938), hoogleraar Kunst en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig directeur van het Rijksmuseum, aan de hand van televisiefragmenten. Volgens Van Os is de werkelijkheid niet wat zij is. De tv-fragmenten die hij laat zien, zijn gekleurd door absurdisme. Hij toont een deel uit On n'enterre pas le dimanche (Michel Drach), de Franse speelfilm uit 1959 waarin een man in een reclamezuil loopt. Hij is ook gefascineerd door sektes en laat een fragment zien uit Reporter over de sekte van David Koresh. Verder beelden uit Sex, van cabaretgroep De vliegende panters, over het verraad aan de vriendschap, en uit het jazzprogramma The Sound of jazz met Gerry Muligan. Nederland 3, 21.00 uur.

DOCUMENTAIRE

CHICKIES, BABIES & WANNABEES Na Londen en Dublin heeft Amsterdam het grootste aantal tienermoeders van heel Europa, terwijl Nederland landelijk gezien (na Zwitersland) juist de minste tienermoeders ter wereld heeft. Documentairemaker Karen Junger volgde twee Amsterdamse meisjes van 16 uit de Bijlmer tijdens hun zwangerschap en daarna. Ze belanden allebei in een opvanghuis, en een raakt uiteindelijk opnieuw zwanger. Nederland 1, 17.30 uur.

PANORAMA Paying the price: KilLing the children of Iraq. In Irak zijn sinds de sancties, afgedwongen door de VS en Engeland, inmiddels meer dan een half miljoen kinderen gestorven. Documentaire over Irak. Canvas, 20.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden