VANDAAG

ONTBIJT TV heeft de schrijver Arthur Japin (De Zwarte met het witte hart) te gast. Ook Maurice de Hond, die een mening heeft over het debat rond de verkiezingsdatum van volgend jaar, direct na de tulpvakantie....

MIDDAGEDITIE gaat in op de volstrekte willekeur in de behandeling van schizofrenie. Patiënten krijgen geregeld te veel of juist te weinig medicijnen. Voorts: de kunst van de liefde als examenvak en een uitgebreid interview met Lou Reed. Nederland 3, 12.07 uur.

DINGEN DIE GEBEUREN Interview met de fotografen Wubbo de Jong, Ad van Denderen en Jacqueline de Haas over fotografie, kinderen en de wereld gezien door een lens. Radio 1, 14.04 uur.

2VANDAAG Is het bedrijfsleven voldoende voorbereid op de invoering van een gemeenschappelijke munt in Europa? Directeur Van Draanen van de Nederlandse Munt denkt van niet. Nederland 2, 17.29 uur.

WERELDMEIDEN Videodagboeken van meisjes over de gehele wereld. Vandaag de zeventienjarige Florence uit Oeganda, die haar ouders verloor door aids en haar broertjes en zusjes moet verzorgen. Nederland 1, 19.01 uur.

LOLA DA MUSICA Het Amerikaanse poptrio Eels staat onder leiding van Mark Everett. Niet uitgekozen op zijn uiterlijk ('een bril met jampotglazen, een centenbak met stoppels en een haardos waar in weken geen kam doorheen is geweest', aldus de VPRO), maar 'zelden heeft iemand zijn psyche zo blootgelegd op een pop-cd'. Nederland 3, 19.55 uur.

NETWERK Racisme op de politieschool. Twee jaar geleden stond dat in het middelpunt van de belangstelling naar aanleiding van een rapport van leerlingen op de Apeldoornse politieacademie. Wat is er met de klachten uit dat rapport gebeurd? Plus een reportage over de Zaïrese wijk in Brussel. Nederland 1, 20.25 uur.

ZEMBLA geeft de boeren de kans om toch vooral de overheid de schuld te geven van de varkenspest-crisis. Die had beter moeten opletten en voorlichten. Nederland 3, 20.53 uur.

BAREND & VAN DORP praten met oud-Ajacied Nwankwo Kanu over zijn comeback. RTL 4, 22.00 uur.

NOS SPORTJOURNAAL Interview met Ruud Gullit aan de vooravond van de Britse Cupfinal, waarin zijn Chelsea speelt. Nederland3, 22.16 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden