VANDAAG

DE OCHTENDEN Over het thema 'talenten vroeger en nu' praat Roeland Kooijman met de schrijvers Léon de Winter en Lernert Engelberts....

EEN LEVEN LANG Radioportret van de Arnhemse acteur Eric van der Donk, bekend van Pleidooi en volgend jaar te zien in de serie Oud geld. Radio 5, 11.02 uur.

MIDDAGEDITIE Veel agenten weten in crisissituaties niet hoe ze hun dienstpistool moeten gebruiken. Illegalen worden binnenkort uitgesloten van medische zorg en ten slotte deel vier van een serie over ergernissen in de trein. Nederland 3, 12.07 uur.

DINGEN DIE GEBEUREN Acht jaar geleden overleed de schrijver, jurist en PC-Hooftprijswinnaar Abel Herzberg, over wie Arie Kuiper een biografie heeft geschreven. Kuiper is vanaf 14.00 uur te gast. Na 15.00 uur aandacht voor het Academisch Ziekenhuis Groningen, waar een project wordt uitgevoerd waarin verpleegkundigen medische handelingen mogen verrichten. Radio 1, 14.00 uur.

2 VANDAAG Aandacht voor het Zwartboek Overheidsverspillingen, uitgegeven door de Nederlandse Vereniging van Belastingbetalers.

Voorts heeft een ploeg van 2 Vandaag een symposium van het Rode Kruis bezocht, dat was gewijd aan oorlogsrecht.

Nederland 2, 17.29 uur.

WASKRACHT Een bezoek aan een failliete runderslachterij. Abdul Heuvel ontvouwt zijn 'terug-naar-Afrikaplannen' en PvdA-kamerlid Gerrit Valk bereidt zich tijdens een karateles voor op zijn herverkiezing. Nederland 3, 19.50 uur.

HIER EN NU NIEUWSPOORT De Nationale Ombudsman M. Oosting praat met Dig Istha en Sjors Fröhlich over zijn beroep. Daarna vertelt oud-staatssecretaris van Defensie B. Stemerdink wat hij vindt van een ombudsman voor het leger. Radio 1, 19.04 uur.

NETWERK De stoffelijke resten van de Franse zanger en acteur Yves Montand worden opgegraven, zodat een DNA-test kan uitwijzen of een vrouw die beweert zijn dochter te zijn, gelijk heeft. Daarna een reportage uit de Brusselse wijk Anderlecht, waar deze week Marokkaanse jongeren rellen trapten nadat de politie een Marokkaanse drugsdealer had doodgeschoten. Nederland 1, 20.26 uur.

VERMIST Op verzoek van de ouders werd het afgelopen weekeinde in de rosse buurt van Antwerpen gezocht naar Marion van Buuren (19) en haar dochtertje Romy (1), die sinds 8 juni worden vermist. Nederland 2, 22.12 uur.

WIE DENKEN ZE WEL DAT ZE ZIJN Naar analogie van de gelijknamige rubriek in Nieuwe Revu zeggen Chiel van Praag, Rob Verlinden, Herman Emmink, Henk Westbroek, Judith Bosch, Martin Gaus, Daniëlle Overgaag, Mathias Scholten, Wendy van Dijk en Regilio Tuur wie zij denken te zijn. RTL 5, 22.40 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden