VANDAAG

MIDAS Dekkers constateert dat Dagobert Duck niet bestaat en eenden verre van rijk zijn. Ze hebben de maag zelden vol en wonen in een zelfgebouwde krottenwijk....

ELLEN VAN DEN BOOMGAARD

KUNST TE KIJK is de titel van een nieuw televisie-programma van de AVRO over eigentijdse beeldende kunst. Cees van Drongelen en Liesbeth Brandt Cortius presenteren kunst en kunstenaars uit de omgeving Zeist. Deze zomer werden beeldhouwwerken, keramische objecten en schilderijen geëxposeerd. Aanwezige toeschouwers konden met hun toegangskaart inzetten op een van de tentoongestelde kunstwerken. Het object werd hun eigendom als zij, na loting, de vragen van Van Drongelen goed wisten te beantwoorden. Nederland 1, 20.30 uur.

TELEVIZIER komt met een portret van drie vrouwen die leven in het Haagse thuislozenhuis Westeinde. Zij kunnen nergens anders terecht. Nederland 1, 21.26 uur.

PETER R. DE VRIES, MISDAADVERSLAGGEVER In dit nieuwe RTL-programma over misdaad en de bestrijding ervan laat Peter R. de Vries zien hoe personen uit de onderwereld een nieuwe identiteit kunnen kopen voor het bedrag van honderd gulden. Een en ander is volgens hem mogelijk door gebrek aan controle en toezicht van de overheid. In een interview maandag in de Volkskrant zegt De Vries ervan overtuigd te zijn dat deze zaak grote consequenties in politiek Den Haag zal hebben. 'De staat is in het geding en ik toon aan dat iets zo rot is als een mispel.' RTL 4, 22.00 uur.

RONDOM TIEN Violet Falkenburg praat over en met kinderen van anonieme spermadonoren. Het is zo'n 25 jaar geleden dat kunstmatige inseminatie via een donor in Nederland voor het eerst werd toegepast. De eerste kinderen van donoren zijn nu volwassen. Hebben ze er recht op te weten wie hun biologische vader is? Nederland 1, 22.03 uur.

REPORTER kijkt terug op het staatsbezoek van Koningin Beatrix aan Indonesië. De Indonesische pers berichtte overwegend negatief over het staatsbezoek. Wat het bezoek van de verzoening had moeten worden, werd het bezoek van de incidenten. Waarom bleef de Nederlandse regering Oostindisch doof voor signalen uit Jakarta, vraagt Reporter zich af. Nederland 1, 22.43 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden