Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

2 VANDAAG Terugblik op voorgaande North Sea Jazz Festivals. Verder een portret van Marco van Eekeren, een ex-marinier die als huurling heeft gevochten op de Balkan. Nederland 2, 17.59 uur.

NETWERK Reportage over 'asbestwegen' in Twente. Een aantal mensen is ziek geworden, door paden die tientallen jaren jaren geleden met asbest zijn verhard. Nederland 1, 20.31 uur.

NOVA Onder meer aandacht voor uitspraak in de zaak Angelique van E. die verdacht wordt van moord op de 1-jarig Risanne. Nederland 3, 22.34 uur.

AMUSEMENT

THE BLACKADDER Vanaf vandaag vrijwel dagelijks Edmund Blackadder, gespeeld door Rowan Atkinson. België 2, 22.35 uur.

SPORT

TOUR DE FRANCE Rechtstreeks verslag van de twaalfde etappe van Carpentras naar de Mont Ventoux (149 kilometer). Nederland 2, 11.50 uur.

NATUUR

DE NEUSHOORNS VAN INDIA Duitse documentaire over het natuurpark Kaziranga in India, waar toeristen de zeldzame neushoorns het oerwoud in jagen. Nederland 2, 17.30 uur.

DOCUMENTAIRE

COLUMBUS In dienst van de oorlog. Zesdelige serie over moderne oorlogsvoering. Vandaag deel twee: biologische oorlogsvoering. Nederland 2, 20.35 uur.

GUNS AND ROSES Reportageserie over vrouwelijke rekruten op de Britse militaire academie Sandhurst. BBC 1, 21.30 uur.

HISTORIES Een brug over de Kwai. Volgens Britse veteranen klopt niet veel van de Amerikaanse film Bridge over the river Kwai. België 2, 21.30 uur.

MOOI MALI Documentaiire over de 47-jarige Franca Berkvens die met haar stichting Vive l'Initiative ontwikkelingsprojecten in Afrika opzet. Onder meer een school in Burkina Faso en een kraamkliniek in Mali. Nederland 3, 22.57 uur.

PEOPLE'S CENTURY 1916 - The Killing Fields. Tweede aflevering van een dertiendelige documentaireserie over de vorige eeuw. België 2, 23.10 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden