VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN Het aantal klachten bij de Geschillencommissie Reizen is vorig jaar met een kwart toegenomen. Of de kwaliteit van de aangeboden reizen daalt, of de reiziger stelt hogere eisen....

TIJD VOOR TWEE ontvangt in de Spaanse week gasten Eric Vaarzon Morel en Auke van der Goot. Vaarzon Morel is flamenco-gitarist. Al sinds zijn kindertijd is hij gegrepen door de Andalusische volksmuziek. Van der Goot doet onderzoek naar tweetalig onderwijs en heeft daarom veel contact met Spaans Baskenland. Radio 2, 12.00 uur.

TOUR DE FRANCE Rechtstreeks verslag van de tiende etappe: 203 kilometer van Turijn naar Gap. Nederland 2, 15.00 uur.

AAN DE SLAG Discussie over het verschijnsel eco-toerist. Naut Kusters, vertegenwoordiger van een internationale organisatie voor duurzaam toerisme, stimuleert het kamperen bij de Oost-Europese boer. Tom van Egmond van de Hogeschool voor Toerisme in Eindhoven voorspelt dat dit juist het einde betekent van de oorspronkelijke manier van leven op het platteland in Oost-Europa. Radio 5, 16.02 uur.

DE HELENDE KRACHT VAN GELOVEN De Oostenrijkse regisseuse Susanne Brandstätter onderzoekt of geestelijke en religieuze krachten een zieke kunnen genezen. Zij filmde in China, Frankrijk, Togo en Oostenrijk. Nederland 1, 19.00 uur.

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL Zes uur lang optredens van onder meer B.B. King, Kiss my Jazz en Steve Coleman. Verder een portret van de altsaxofonist Phil Woods. De Concertzender, 19.00 uur.

TOUR DE FRANCE Uitgebreide samenvatting van de tiende etappe. Nederland 2, 20.00 uur.

DE WERELD VAN DE COUNTRYMUZIEK Vandaag en volgende week aandacht voor de 'father of countrymusic' Jimmy Rodgers. Vanwege een slechte gezondheid moest Rodgers op zijn 27-ste stoppen met zijn werk voor de spoorwegen. Daarna wijdde hij zich volledig aan zijn muziek. Radio 5, 21.00 uur.

TELEVIZIER Reportage over gehandicapte kinderen in de voormalige Sovjet-Unie. Zij verblijven in inrichtingen met nauwelijks medische voorzieningen en worden aan hun lot overgelaten. Nederland 1, 21.24 uur.

HET UUR VAN DE WAARHEID Een reportage over een nieuwe behandelingsmethode van hart- en vaatziekten en over een MS-patiënt die weer kon lopen dankzij paardrijden. Verder blijkt het zwemmen met dolfijnen als toeristenattractie minder veilig dan gedacht. RTL 4, 22.00 uur.

DE AVONDEN In het eerste uur een gedeeltelijke herhaling van uitzendingen met Levi Weemoedt, Freek de Jonge en Adriaan Morriën. Daarna een reportage over de Bruinvis, een tjalk uit 1902, die schelpen haalde op de Waddenzee voor de kalkovens in Enkhuizen. Radio 5, 22.00 uur.

HET RADIOCAFE Hoe belangrijk is de psychische gesteldheid van topsporters voor hun prestaties. Een gesprek met sportpsycholoog Peter Blitz over de gemiste penalty van Clarence Seedorf en de overwinning op Wimbledon van Richard Krajicek. Radio 1, 22.04 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden