VANDAAG

VROEGE VOGELS gaat in op 'peak-shaving' in de praktijk. De vrachtwagens van het Rotterdamse transportbedrijf Sinco & Sluyter rijden per jaar 2,7 miljoen kilometer minder door 's nachts rijdend de files te omzeilen....

BUITENHOF In de laatste aflevering van dit seizoen blikt een aantal prominente Nederlanders (Paul Rosenmöller van Groen Links, vice-voorzitter van het CDA Tineke Lodders en media-investeerder Willem van Kooten) terug op het afgelopen parlementaire jaar. Ook aandacht voor het aftreden van staatssecretaris Linschoten. Nederland 3, 12.05 uur.

LEONORE Televisieregistratie van de opera Leonore van Ludwig van Beethoven, voorafgegaan door een making of-programma van 25 minuten. Met solisten Hillevi Martinpelto (Leonore) en de Nederlanders Geert Smits, bariton, en Albert Bonnema, tenor. Dirigent: John Eliot Gardiner. Ned. 3, 13.00 uur.

RADIO 1 JOURNAAL ontvangt minister Ritzen van Onderwijs. Hij vindt dat de politiek de komende tijd meer aandacht moet hebben voor onderwijs. Verder een terugblik op het zojuist afgesloten parlementaire seizoen en een vooruitblik op de komende begrotingsonderhandelingen binnen het kabinet. Radio 1, 13.30 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG vraagt zich af hoe 'publiek' Hilversum is. Een discussie over het rapport van de commissie Ververs. Verder een gesprek over de dreigende genocide in Burundi. Radio 5, 14.02 uur.

BRANDPUNT heeft een special over de weeskinderen van Ruanda. Na de bloedige burgeroorlog in de zomer van 1994 zijn duizenden kinderen getuige geweest van de moord op hun ouders, zoals het negen jaar oude Tutsi-meisje Marianna. Haar gehandicapte vader werd doodgeschoten en haar moeder werd onthoofd met een kapmes. Nederland 1, 21.32 uur.

TRUC EN PLUMES is een sociaal portret over oud-dansers uit het Parijse variété. Een man en vijf vrouwen kijken terug op hun danscarrière. Ze vertellen over hun passie voor de dans, de Moulin Rouge, Casino de Paris of de Folies Bergères. De oud-dansers worden gefilmd in hun huidige omgeving; in gedachten gaan ze terug naar hun verleden. Het leven als artiest, de passie, de sociale achtergrond; alles komt weer boven. Nederland 3, 20.40 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden