VANDAAG

TIJD VAN JE LEVEN Presentator Joop Landré (87) beëindigt in deze uitzending zijn loopbaan in het omroepwezen. Landré meent dat de wekelijkse productie en presentatie van dit ouderenprogramma een te zware belasting is geworden....

DE LATE OCHTEND Actrice Nelly Frijda vertelt over haar wisselende lichaamsomvang en schrijfster Karin Spaink over de ziekte MS. Arnold Vanderlijde laat zien hoe hij fit blijft. Nederland 1, 11.04 uur.

TIJD VOOR TWEE Cox Habbema onthult aan Frits Spits dat ze na haar ontslag bij IDTV een dans- en muziekstuk van de theatergroep Delta gaat regisseren. Radio 2, 12.02 uur.

CATHERINE Keyl praat met varkensboeren over de varkenspest en vraagt aan jonge mensen waarom zij boer willen worden. RTL 4, 16.10 uur.

2 VANDAAG bekijkt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor gehandicapten en brengt een reportage uit Soedan, waar de bevolking in opstand komt tegen de fundamentalistische regering. Nederland 2, 17.29 uur.

AAN EEN ZIJDEN DRAADJE In het Cook County Hospital in Chicago worden bij de Trauma-Unit jaarlijks honderdduizend patiënten met schotwonden, messteken of andere gevolgen van fysiek geweld binnengebracht. BRTN 2, 20.05 uur

NETWERK portret van een Nederlandse politieagent die als VN-rapporteur optrad in Rwanda en Burundi. Ook een gesprek met ouders wier zoon door een dronken automobilist werd doodgereden. Nederland 1, 20.23 uur.

DE UITDAGING Angela Groothuizen zamelt in samenwerking met War Child voor Mostar spullen in, die de Koninklijke Luchtmacht overvliegt. Nederland 1, 21.02 uur.

VVCS-GALA Verkiezing van beste voetballers, trainer, keeper en club van het betaalde voetbal. Presentatie Kees Jansma en Jack van Gelder. Tevens optredens van Lee Towers en jazz-zangeres Denise Jannah. Nederland 2, 21.15 uur.

DE BEESTEN, DE BAAS De vader van Wilma Koelmoes begon een dierenambulance. Zijn idee voor een dierencrematorium kon hij niet verwezenlijken. Wilma wel. Nederland 1, 22.00 uur.

DE POLITIERECHTER Peter Bouwman heeft de brandkraan op de vierde verdieping van het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam opengezet omdat zijn vriendin niet naar huis mocht. Rick Murg draaide na een avondje stappen tl-buizen los in de metro. SBS 6, 22.00 uur.

HET ELFDE UUR Andries Knevel ontvangt Renate Dorrestein, die het boekenweekgeschenk schreef, Maria Doldersum van het Reumafonds en Joke Verweerd, schrijfster van De rugzak, een roman over rouwverwerking, schuld, vergeving en relaties. Nederland 2, 22.31 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden