VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN Om negen uur discussiëren twee criminologen over criminaliteit en het nut van straf. Na half elf een reportage over een varkensboer, wiens vrouw een dansstudio op het erf is begonnen....

TIJD VOOR TWEE Ciska Dresselhuys, hoofdredacteur van het maandblad Opzij, te gast bij Frits Spits. Radio 2, 12.02 uur.

NPS BIJLAGE Deze week: Het pandjeshuis, een radiodocumentaire over de Stadsbank van Lening aan de Nes in Amsterdam. Dit oude instituut, dat in 1614 werd opgericht, speelt een belangrijke rol in het leven van vele zogenoemde stille armen. Programmamaker Rogeria Burgers sprak met beleners, bezoekers van de veiling, de taxateur en historicus H. A. Maassen, die er in 1993 een dissertatie over schreef. Radio 5, 13.10 uur.

MONTAIGNE besteedt aandacht aan 'de neerlandicus'. M. Mathijsen (letterkundige), M. van den Toorn (taalkundige) en E. Berode van de Belgische krant De Standaard discussiëren over het vak. Hoe nuttig of vervelend is de Nederlandse lust tot spellingwijziging? Radio 5, 14.02 uur.

GLAS IN LOOD Helpt het te bidden bij rampspoed en ellende? Vroeger dacht men van wel. Een gesprek met de historici Marijke Gijswijt-Hofstra en Charles Caspers. Radio 5, 16.02 uur.

2 VANDAAG Een interview met Jacques Delors, die vandaag in Amsterdam de Erasmusprijs in onvangst neemt. Voorts aandacht voor het boek Cowboys aan het Spaarne, waarin de IRT-affaire wordt gereconstrueerd. Nederland 2, 17.29 uur.

BAREND & WITTEMAN Barend praat met Th. de Graaf en G.J. Wolffensperger, de komende en gaande man van de D66-fractie. Nederland 3, 19.23 uur.

WAT IS NOU... ZINVOL GEWELD? Naar aanleiding van de discussie over zinloos geweld, vragen Peter van Ingen en Frans Bromet zich af wat zinvol geweld is. Nederland 3, 19.55 uur.

FEYENOORD - JUVENTUS Rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Juventus in de Champions League. Theo Reitsma verzorgt het commentaar. Hans Kraay analyseert. Nederland 2, 20.22 uur.

MASSIV Een discussie over de vraag hoe allochtonen zich het best politiek kunnen mobiliseren. In een eigen zuil? Of moeten ze aansluiting zoeken bij de rest van de samenleving? Nederland 1, 22.06 uur.

HART VAN NEDERLAND Reportage over familie Van Pinxteren uit Doorn, van wie de 38-jarige zoon Ad hersenletsel heeft na een hersenvliesontsteking. SBS 6, 22.30 uur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden