VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN gaat de mogelijkheden nog eens na om extreem-rechtse politieke partijen te verbieden. Dit naar aanleiding van het dreigement van NVU-voorman J....

MIDDAGEDITIE Aandacht voor het maandag begonnen proces in Italië tegen de vermoedelijke moordenaars van rechter Paolo Borsellino. Deze mafiajager kwam medio 1992 door een autobom om het leven voor het huis van zijn moeder op Sicilië. Verder aandacht voor het werk van de drieduizend Nederlandse missionarissen en zendingswerkers. Nederland 3, 12.00 uur.

2 VANDAAG Een overzicht van het al jaren durende conflict tussen Hutu's en Tutsi's in Centraal-Afrika en een reportage over de verdeeldheid in Engeland over de Europese Monetaire Unie. Tenslotte aandacht voor de lobby van de Kamers van Koophandels die vinden dat de regering meer moet investeren in de Nederlandse infrastructuur. Nederland 2, 17.29 uur

NETWERK Een cameraploeg haalt de 101-jarige oorlogsveteraan Robert Burns uit zijn verzorgingstehuis en brengt hem naar Frankrijk. De Schot overleefde de Slag om de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog, die in 1916 ruim één miljoen soldaten het leven kostte. Met historisch archiefmateriaal van het Imperial War Museum in Londen. Verder een reactie van staatssecretaris Terpstra van WVS op klachten over de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Nederland 1, 20.25 uur.

DE AVONDEN In het eerste uur: literair varieté met nieuwe verhalen van Thomas Verbogt, K. Schippers, Don Duyns en Guido Lauwaert. Muziek van trompettist Menno Daams. Daarna aandacht voor de mysterieuze levenswijze van de paling. Radio 5, 22.00 uur.

POSITIEF GENIETEN MET HANS DORRESTIJN Afl. 1: Stad en Land. Cabaretier Dorrestijn beschouwt het bestaan in zeven afleveringen. Vanavond vertelt Dorrestijn dat het nergens pluis is. Niet alleen Amsterdam gaat door de gehaktmolen, ook Almelo krijgt ervan langs, de stad waar Dorrestijn het gevoel bekruipt dat 'een onoplettende boer de staldeuren open heeft laten staan'. Ook geeft Dorrestijn een schaap een tongzoen. Herman Finkers, Almeloër in hart en nieren, ziet het met lede ogen aan. Nederland 3, 23.20 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden