Vandaag (ZONDAG)

RADIO..

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMORGEN Kosovo-crisis. En een portret van de in 1933 uit Duitsland geëmigreerde schrijfster Elisabeth Augustin. Radio 1, 07.07 uur.

MATTHÄUS PASSION vanuit de het Concertgebouw in Amsterdam. Radio 4, 12.00 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Minister van Defensie Frank de Grave in discussie met Mient Jan Faber van het IKV over de oorlog om Kosovo. Radio 5, 13.02 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Interview van een uur met oud-president van Zuid-Afrika F.W. de Klerk. Nederland 3, 12.05 uur.

NATUUR

THE NATURAL WORLD Iran, secrets of the north. Eerste van twee mooie films over de flora en fauna van Iran. BBC 2, 19.35 uur.

CULTUUR

DE BUNKER VAN DE BIE Na zijn serie 'mono-debatten' heeft Wim de Bie zich teruggetrokken in een verlaten bunker in een moeras. Nederland 3, 22.50 uur.

MUZIEK

MATTHÄUS PASSION Traditionele uitvoering, al eerder rechtstreeks via Radio 4 uitgezonden, vanuit het Concertgebouw. Nederland 1, 16.43 uur.

DE LAATSTE DEUR Documentaire over musicus Reinbert de Leeuw, voor het vijfde en laatste jaar dirigent en artistiek directeur van het Tanglewood Contemporary Music Festival, gehouden in Lenox, Massachusetts. Nederland 3, 23.15 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Onder meer een documentaire van vijftig minuten (begint om 12.30 uur) over de geschiedenis van de Davis Cup. Te gast Piet van Eysden, oud Davis Cup-speler. Nederland 2, 12.10 uur.

WETENSCHAP

NOORDERLICHT Over het vomeronasale orgaan, bovenin de neus, dat erg gevoelig is voor de specifieke 'signaalstoffen', die vooral met seks te maken hebben. Nederland 3, 20.05 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden