VANDAAG zondag

VROEGE VOGELS Het Rijksinstituut voor Volgsgezondheid en Milieuhygiëne zou politiek wenselijke cijfers aanleveren. Radio 1, 8.10 uur...

RADIO

RADIO 1 JOURNAAL Els Borst over de oplopende kosten van de zorg. Radio 1, 13.30 uur.

OPHEF EN VERTIER Aandacht voor de voorleesvoorstellingen van Kees van Kooten. Henk Hofland over de tentoonstelling in het Gemeentearchief in Rotterdam. Radio 5, 14.02 uur.

WIKKEN EN WEGEN Een debat over 'groeiend onbehagen' over het Nederlands recht. Met Huub Willems (vice-president Amsterdamse gerechtshof) en Peter van Heemst (Tweede-Kamerlid PvdA). Radio 1, 13.30 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF De cao-gevechten tussen vakbonden en de overheid. Met minister Klaas de Vries.

Nederland 3, 12.05 uur.

NETWERK toog naar Colombia om de aardbevingsramp te verslaan. Ook het verhaal van Frans Fuchs, briefbommenterrorist uit Oostenrijk. Nederland 1, 20.14 uur.

KRUISPUNT confronteert dader en slachtoffer van een benzinepompoverval, in het kader van het project 'herstelbemiddeling'. Nederland 1, 22.31 uur.

LOPENDE ZAKEN Werkt de opheffing van het bordeelverbod waarmee de Tweede Kamer deze week instemde, de vrouwenhandel en kinderprostiutie in de hand? De bestrijders daarvan maken zich zorgen. Nederland 3, 22.45 uur.

CULTUUR

DANS OP 3 over de nalatenschap van Michael Fokine. Zijn kleindochter probeert dansgezelschappen te interesseren voor de originele versie van diens balletten. Nederland 3, 15.37 uur.

DE PLANTAGE Hanneke Groenteman in gesprek met cabaretier Hans Teeuwen en tekenaar/schrijver Dick Bruna. Nederland 3, 17.00 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Corrie van Binsbergen, de componiste, gitariste en bandleider van 'Corrie en de Brokken', wier muziek nauwelijks ergens valt onder te brengen - een mengeling van pop, jazz en geïmproviseerde muziek. Een optreden en een gesprek. Nederland 3, 11.00 uur.

LIED VAN VERDRIET Het lied van de Portugees Rui Castro, die fado's zingt in een toeristisch restaurant in Lissabon. Nederland 3, 20.30 uur.

AMUSEMENT

WASKRACHT! belicht het lot van de door New Age-groepen geboycotte André van der Wal, die zegt de enige Germaanse Sjamaan in Nederland te zijn. Volgens New Agers houdt dat geloof verband met extreem-rechts. Nederland 3, 19.35 uur.

DOCUMENTAIRE

GIRLS GIRLS GIRLS Yvonne Dijkslag groeide op in Heerde en verhuisde op haar negentiende naar Amsterdam. Is zoiets een soort emigreren? Nederland 3, 16.30 uur.

ATLANTIS Al tweeduizend jaar inspireert 'Atlantis' kunstenaars en wetenschappers. Overal is naar sporen van deze mythische beschaving gezocht. Nederland 1, 18.30 uur.

NOORDERLICHT behandelt de vraag of gashydraten een zegen of een gevaar (broeikaseffect) zijn voor de mensheid naar aanleiding van de ontdekking van enorme gasvoorraden in de bodem van de grote oceanen en in het permafrost van Siberië en Alaska.

Nederland 3, 20.05 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden