Vandaag 24 oktober 2008

De Brabantse gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom stoppen met het gedoogbeleid voor coffeeshops. Alle acht de coffeeshops in beide gemeenten moeten ‘op zo kort mogelijke termijn’ dicht....

Crisis politie Zeeland
Een groot deel van de top van de regiopolitie Zeeland wordt op termijn vervangen. Korpschef Fup Goudswaard was al weg, zijn plaatsvervanger Marten Siderius kondigde woensdag zijn vertrek aan en donderdag verklaarden de acht leden van het managementteam (MT) zich bereid hun positie op te geven. Het besluit van het MT is volgens interim-korpschef Hans Vissers een gebaar om de vertrouwenscrisis in het korps te helpen oplossen.

Gas en licht duurder
De energietarieven voor particulieren gaan per 1 januari met 8 procent omhoog. Voor een gemiddeld huishouden valt de rekening 160 euro per jaar hoger uit. Dit zegt Erik Roddenhof van Nuon. De tariefsverhoging is te wijten aan de stijging van de grondstofprijzen in de eerste helft van dit jaar. De daaropvolgende daling van de olieprijs, en daarmee die van elektriciteit en gas, is slechts ten dele verrekend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden