Van nieuwe beroepen en oude cao's

Dilemma

De 43-jarige Joline heeft een vrij opmerkelijk beroep: communicatieadviseur op een brede scholengemeenschap. Ze maakte de stap naar de non-profitsector na jaren te hebben gewerkt als pr-adviseur bij een bank. De innovatieve school denkt dat het aan haar komst is te danken dat de leerlingen blijven binnenstromen.


De directie is dus heel blij. Minder blij is Joline met haar salaris van 2.660 euro bruto per maand. Volgens de indeling van de school hoort ze bij het onderwijsondersteunend personeel (oop). Maar eigenlijk is haar functie nog zo nieuw dat hij officieel niet voorkomt in de cao-schalen voortgezet onderwijs. Waar hoort deze vrouw met een diploma hbo-communicatie op zak dan wel bij, en welk salaris is voor haar positie reëel?


Advies


Wat Joline zou moeten verdienen, is voor de beloningsadviseurs een raadsel. Haar functie komt niet voor in de onderwijsschalen, dus moeten ook zij combineren en deduceren om tot een schatting te komen. Voor Frank Knauf van FNV Bondgenoten biedt de cao-bijbel geen houvast. 'Ik twijfel. Schaal 7 is de ondergrens. In de markt zou de ondergrens overigens op het niveau van schaal 8 van de cao VO liggen. Als pr-beleid in deze functie een zwaardere rol speelt, moet je denken aan schaal 9, in het uiterste geval schaal 10.' Op dat moment zou Jolines salaris enigszins 'marktconform' worden.


Ook Hans van der Spek, beloningsadviseur bij Berenschot, worstelt met de beloningskwestie. De functiewaardering in het voortgezet onderwijs gebeurt normaal volgens het, let op: 'FUWA-VO 2002'. Maar omdat scholen steeds marktgerichter gaan werken 'ontstaan er functies die voorheen niet bekend waren'. De pr-functionaris is nu zo'n onbekende. De Berenschot-adviseur weet het even niet: 'De beloning van pr-functies is dermate sterk afhankelijk van de functiezwaarte dat ik geen uitspraak kan doen in hoeverre de inschaling terecht is of dat een hogere inschaling op zijn plaats is.'


Jacco van den Berg, directeur van het gelijknamige adviesbureau, vindt Jolines salaris wel aan de 'magere' kant, schaal 8 of 9 lijkt hem passender. Maar er zit een addertje onder het gras: 'Het probleem is dat u bij uw indiensttreding akkoord bent gegaan met de inschaling. Op dit moment kunt u eigenlijk geen kant op.' Dit mag wat somber klinken, toch raadt hij haar aan goed te blijven presteren en vrolijk te blijven duwen en trekken. Een herwaardering van de functie blijft mogelijk. Daar is een keurig en logisch woord voor in het nationale onderwijskundig potjeslatijn: FUWASYS.


Mirjam Schöttelndreier


Wilt u het uitgebreide advies lezen, of is er ook iets mis met uw salaris? Ga naar www.vkbanen.nl/verdienikwelgenoeg


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden