Van Gerner en Masela strijden verder

Als het puur om het resultaat van de Europese titelstrijd turnen in Brussel ging dan had Céline van Gerner zondag een voorsprong genomen op Wyomi Masela in de strijd om een olympisch ticket.

null Beeld anp
Beeld anp

Van Gerner bereikte met een uitstekende oefening (14,633) de vijfde plaats in de finale op brug. Masela sloot in haar tweede sprong risico uit en werd zesde. In de aanwijzing voor het ene olympische ticket - een open strijd sinds Van Gerner met succes de aanwijzing van Masela bij de rechter aanvocht - spelen echter allerlei mitsen en maren mee.

Het draait om kansen op finaleplaatsen in Londen, er zijn resultaten uit het verleden die meetellen en er volgen nog wedstrijden. Topsportmanager Hans Gootjes, de man die in juni de knoop moet doorhakken, is niet te benijden. Voor Masela was de voorbereiding op de Spelen eigenlijk al begonnen, toen de rechter in Zutphen zich ermee ging bemoeien. Zondag durfde ze in de toestelfinale een moeilijkere versie van haar tweede sprong niet aan.

,,Het was de dagen ervoor steeds net wel, net niet'', verklaarde ze die beslissing, die leidde tot een gemiddelde score van 14,166. Daarmee zou ze in Tokio bij de WK als negende zijn geëindigd. Van Gerner was met haar score in Japan ook op die positie uitgekomen.

,,Het is een mooi cijfer'', vond ze. ,,Dit is nu mijn oefening, al ben ik hem in de training wel aan het uitbreiden.'' Van Gerner heeft voor op Masela dat ze inmiddels op twee toestellen een internationale subtopper is. Op balk toonde ze donderdag in de kwalificaties vormbehoud. ,,Maar vooral op brug heb ik stappen gemaakt'', vond ze.

,,Ik ga nu ook weer in de trainingen aan vloer en sprong werken. Als ik op de Spelen uitkom wil ik een volledige meerkamp turnen.'' Masela houdt zich vast aan het feit dat ze bij de beoordeling begin dit jaar boven Van Gerner werd verkozen.

,,Ik ben ook best tevreden over hoe het hier gegaan is. Ik ga gewoon weer doortrainen. Ik wil nog een stap zetten. Mijn planning heb ik door dat 'gedoe' wel moeten aanpassen. dat is jammer.'' Van Gerner: ,,Dit EK is geslaagd, dit geeft vertrouwen.''

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden