Advertentie

Wat is dit?

'Advertentie ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Van Gauteng tot Eastern Cape

Sinds het officiële einde van de Apartheid in 1994 is Zuid-Afrika verdeeld in negen provincies, met ieder hun eigen unieke karakter.

Aangeboden door: de Jong Intra Vakanties en South African Tourism
Wild Coast, Eastern Cape Beeld de Jong Intra Vakanties
Wild Coast, Eastern CapeBeeld de Jong Intra Vakanties

Gauteng

In deze provincie vindt u de steden Johannesburg en Pretoria en dit is vaak het begin van een reis door Zuid-Afrika. Deze twee steden maken van Gauteng het commerciële, industriële en administratieve hart van Zuid-Afrika. Maar de regio is meer dan dat; een interessante mengeling van zowel westerse invloeden als Afrikaanse sferen. Van Soweto, de zwarte township die tijdens de Apartheid ontstond, tot Sandton, een gezellig district met één van de
duurste winkelcentra in het land
en allerlei restaurants en entertainment.

Johannesburg Beeld de Jong Intra Vakanties
JohannesburgBeeld de Jong Intra Vakanties

Northwest

Grenzend aan Botswana is dit de provincie voor rust en natuur maar vergist u zich niet, want hier is ook het beroemde Sun City te vinden. De plaats waar amusement, gokken en recreatie regeren. Northwest telt twee belangrijke wildreservaten, Pilanesberg National Park en Madikwe Game Reserve.
Beide reservaten hebben het voordeel malariavrij te zijn en bieden toch de mogelijkheid om alle leden van de Big Five te zien.

Neushoorns Beeld de Jong Intra Vakanties
NeushoornsBeeld de Jong Intra Vakanties

Limpopo

Het noordelijke deel van het Kruger National Park vindt u in Limpopo. Een enigszins onontdekte provincie die veel te bieden heeft. Met name de traditionele gebruiken van de Venda, Noordelijke Sotho en Ndebele kunt u hier zien. Limpopo kent zelfs een kustroute waarbij u diverse lokale kunsternaars kunt bezoeken. In het noorden, op de grens met Botswana en Zimbabwe, vindt u het Mapungubwe National Park & World Heritage Site met een bijzondere historie en niet te evenaren prachtige natuur.

Ndebele dames Beeld de Jong Intra Vakanties
Ndebele damesBeeld de Jong Intra Vakanties

Mpumalanga

De Panoramaroute loopt door één van de beroemdste gebieden van
Zuid-Afrika. Indrukwekkende rotsformaties zoals God's Window en de
Drie Rondavels, prachtige natuur met een enorm rijkdom aan flora en fauna en imponerende bergen zijn enkele voorbeelden van dit gebied. Tezamen met het zuidelijk deel van Kruger is dit een zeer bijzondere en afwisselende provincie.

Mpumalanga Beeld de Jong Intra Vakanties
MpumalangaBeeld de Jong Intra Vakanties

KwaZulu-Natal

In de volksmond simpelweg KZN genoemd en gelegen aan de warme Indische Oceaan is de provincie voor zonliefhebbers. Hier is niet alleen het landschap heel bijzonder maar ook de verschillende Zulu, Europese en Indiase invloeden. Ook hier vindt u een aantal bijzondere wildparken, die wereldwijd bekend zijn, zoals het Hluhluwe-Umfozi Park (uitspraak: sjloesjloewe), beroemd om zijn neushoorns, en het iSimangaliso Wetland Park, wat tot Werelderfgoed is verklaard.

Umhlanga, Durban Beeld de Jong Intra Vakanties
Umhlanga, DurbanBeeld de Jong Intra Vakanties
Rhino Ridge Safari Lodge Beeld de Jong Intra Vakanties
Rhino Ridge Safari LodgeBeeld de Jong Intra Vakanties

Free State

Het hart van Zuid-Afrika, hier vindt u onder andere het Golden Gate National Park, met indrukwekkende landschappen met zandsteen rotsformaties. Bloemfontein is een ideale plek om een bezoek aan Free State te beginnen. Nelson Mandela zei ooit over deze provincie: "Het landschap van Free State maakt mijn hart vrolijk. Als ik hier ben kan niets mij insluiten en kan ik mijn gedachten de vrije loop laten gaan, zo ver als de horizon zich strekt."

Golden Gate National Park Beeld de Jong Intra Vakanties
Golden Gate National ParkBeeld de Jong Intra Vakanties

Eastern Cape

De traditionele thuisbasis van de Xhosa is één van de weinige provincies die alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft in huis heeft. De ruige Wild Coast waar Nelson Mandela als kind opgroeide en inmiddels ook begraven ligt. Een regio met rustige stranden en vriendelijke hotels. De oude Voortrekkers plaatsjes Graaff-Reinet en Cradock met nabij de Vallei der Verlatenheid en Mountain Zebra National Park.
Port Elizabeth de poort tot de Oost-Kaap met vlakbij het pittoreske St. Francis Bay. Het Tsitsikamma National Park, met een prachtige natuur en ook het Addo Elephant National Park waar ongeveer 450 olifanten leven. Walvissen komen af en toe dichtbij de kust maar dolfijnen en bruinvissen worden vaker gezien. Mooie kust, indrukwekkende natuur, fascinerende geschiedenis en gezellige steden, kortom de wereld in één land.

Hole in the Wall Beeld de Jong Intra Vakanties
Hole in the WallBeeld de Jong Intra Vakanties

Northern Cape

Het hoge noorden van Zuid-Afrika is nog niet zo bekend, maar ook deze provincie heeft wel degelijk veel te bieden en een aantal indrukwekkende attracties. Deze provincie staat met name bekend om zijn diamantopgravingen in Kimberley, safari's en de rots schilderkunst van de San. Het Kgalagadi Transfrontier Park is het eerste grensoverschrijdende natuurreservaat in Zuid-Afrika. De Augrabies Falls zijn een zeer indrukwekkend stuk natuur, waar de Oranje rivier in een 150 meter diepe kloof naar beneden stort. Namaqualand met Richterveld National Park & World Heritage en Goegap Nature Reserve dat in de periode augustus tot begin september volledig in bloei staat. Uiteraard geheel afhankelijk van de natuur.

Augrabies Falls Beeld de Jong Intra Vakanties
Augrabies FallsBeeld de Jong Intra Vakanties

Western Cape

De 'moederstad' Kaapstad, dé mooiste stad ter wereld, ligt in de zuidelijkste provincie van Zuid-Afrika. De Western Cape heeft een diversiteit aan attracties en activiteiten. Zo zijn er de wijnlanden van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek; de natuurparken zoals Kaap de Goede Hoop en Agulhas, de struisvogelboederijen en grotten in Oudtshoorn, de overblijfselen en geschiedenis van de Anglo-Boerenoorlog in de Kleine Karoo, de tuinroute die van augustus tot en met oktober in volle bloei staat en de schitterende natuur nabij oesterhoofdstad Knysna en Mosselbaai.

U kunt een reis door Zuid-Afrika helemaal zelf samenstellen. Zo kunt u een route door één of meerdere provincies zelf uitstippelen en voor onderweg overnachtingen en excursies bijboeken, of u kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende routes per groep. Klik hier voor onze meest indrukwekkende rondreizen.

Bo Kaap Beeld de Jong Intra Vakanties
Bo KaapBeeld de Jong Intra Vakanties

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden