Van der Moolen laat personeel delen in winst

Het personeel van Amsterdams grootste hoekmansbedrijf Van der Moolen heeft vorig jaar volop meegeprofiteerd van de winststijging van 32 procent....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De totale post personeelskosten van Van der Moolen verdubbelde vorig jaar bijna tot 20,2 miljoen gulden. Niet dit gehele bedrag kwam echter aan personeel op kantoor en de Amsterdamse beursvloeren toe. Drie miljoen gulden werd uitgetrokken om zes oudere hoeklieden vervroegd met pensioen te kunnen sturen. 'Ze konden echt niet meer meekomen met de gecomputeriseerde handel op de beurs', zei directievoorzitter G. Kroon gisteren.

Zelf toucheerde Kroon, samen met zijn twee medebestuursleden 3,1 miljoen gulden. In 1994, toen grootaandeelhouder Kroon nog alleen de scepter zwaaide, werd 1,4 miljoen opgenomen onder de post 'bezoldiging bestuurders'.

Kroon is overigens zijn laatste jaar als voorzitter van Van der Moolen ingegaan. Volgend jaar zal hij worden opgevolgd door de van Aegon afkomstige P. van der Lugt. In verband met zijn afscheid zal Kroon ook zijn aandelenbelang van ruim 16 procent in Van der Moolen afstoten.

Op basis van de huidige beurskoers is het pakket aandelen bijna 37 miljoen gulden waard. Kroon wil met de verkoop echter wachten tot zijn belang meer opbrengt. 'Eigenlijk heb ik het niet zo op bestuurders die zeggen dat de koers van hun bedrijf te laag is, maar in dit geval ligt dat anders.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden