Van der Meulen nieuwe directeur VPRO

Lennart van der Meulen (49) wordt de nieuwe directeur van de VPRO. Dat heeft de raad van toezicht van de omroep woensdag bekend gemaakt. Van der Meulen is nu nog netmanager van Nederland 2.

Van onze verslaggever Wilco Dekker

Hij volgt per 1 juni de deze maand vertrokken Peter Schrurs op en gaat samen met Marieke Schoenmakers de tweekoppige VPRO-directie vormen.

Van der Meulen is sinds 2006 netmanager van Nederland 2. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor de coördinatie van het kunst en cultuurbeleid bij de publieke omroep, waaronder het film-, drama- en documentairebeleid. Daarvoor was hij bijna drie jaar netcoördinator van Nederland 3.

Van der Meulen was eerder commissaris bij het Commissariaat voor de Media, politiek adviseur van de staatssecretaris voor cultuur en landelijk campagneleider van D66, begin jaren negentig. Hij vervulde ook bestuursfuncties bij diverse culturele instellingen.

Directeur
‘Een mooiere plek dan bij de VPRO kan ik mij niet wensen nadat ik vijf jaar met plezier op een inspirerende plek heb kunnen werken in het hart van de publieke omroep’, laat Van der Meulen weten in een persbericht van de VPRO. ‘Als directeur kan ik zo’n beetje alle ervaring die ik in de media, cultuur en politiek heb meegekregen inzetten. Ik wil graag mijn aandacht verbreden van primair de programmering op één net naar de rol en invloed van de VPRO als omroep en vereniging met grote vormende en opiniërende kracht.’

Volgens Van der Meulen moet de VPRO ‘blijven knokken voor een sterke plek in het bestel, met bijzondere programma’s voor veel kijkers en luisteraars’. ‘Het beste moet bij de VPRO vandaan komen. Dat lijkt me een mooi streven.’

Lennart van der Meulen (Joost van den Broek / de Volkskrant) Beeld
Lennart van der Meulen (Joost van den Broek / de Volkskrant)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden