Van Cleeff-Jansma zijn Maas-Vriend net te vlug af

Jan van Cleeff en Jan Jansma zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen parenbridge. Zij klopten in de slotronde van de meesterklasse Anton Maas en Bep Vriend met tweehonderdste van een procent....

Van onze bridgemedewerker

UTRECHT

Wereldkampioene Bep Vriend blijft dit bridgeseizoen weinig bespaard. In januari verspeelde zij met Carla Arnolds bij het NK vrouwen een riante voorsprong. Gisteren leek de Amstelveense zich te gaan revancheren door de titel in de open paren te gaan pakken. Maas-Vriend startten zaterdag met een voorsprong van bijna twee tops op het veld.

Zij wisten de koppositie schijnbaar moeiteloos vast te houden. Op zeker moment hadden ze zelfs vier tops afstand genomen. De enig overgebleven achtervolgers waren Van Cleeff-Jansma. Dezen grepen in de voorlaatste ronde hun kans door het rechtstreekse duel ruim te winnen.

Maas en Vriend mochten nog van geluk spreken dat een ongunstig verlopen spel geannuleerd werd. Nu leek hun met twee tops voor en nog vijf spellen te gaan niets meer te kunnen gebeuren. Het pakte anders uit. De Amstelveners maakten een paar dure fouten en zagen Paulissen-Van der Neut ook nog een lastig slem uitbieden. Het resultaat was een tafel van nog geen dertig procent.

Ondertussen verpletterden Van Cleeff-Jansma hun tegenstanders Van Leeuwen-Jialal. Hun score van bijna zeventig procent in de laatste ronde bleek net voldoende om Maas-Vriend in het klassement voorbij te glippen.

UTRECHT: NK Paren, eindstand: 1. Van Cleeff-Jansma 54,94 procent, 2. Maas-Vriend 54,92, 3. Westerhof-Jansen 53,11, 4. Bakker-Klaver 51,40, 5. Van der Neut-Paulissen 51,20, 6. Burmania-Flisijn 51,13, 7. Berendregt-Paping 50,82, 8. Klepke-Nab 50,40.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden