Van Ardenne heeft moeite met toon van Verdonk

HILVERSUM (ANP) - Minister Van Ardenne van Ontwikkelingssamenwerking kan zich vinden in het beleid van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie, maar heeft moeite met de toon die de VVD-bewindsvrouw daarbij aanslaat. Dat zei Van Ardenne maandag in het radioprogramma De Ochtenden.

CDA-minister Van Ardenne vindt dat Verdonk het accent te zwaar legt op het uitzetten van mensen en te weinig op de integratie in de Nederlandse samenleving. Daardoor kan bij mensen van buitenlandse afkomst in Nederland de indruk ontstaan dat ze hier eigenlijk niet welkom zijn.

Van Ardenne vindt dat integratie niet alleen gevolgen moet hebben voor allochtonen, maar ook voor de rest van de samenleving. Zo wees zij erop dat allochtonen meer moeite hebben om aan een stageplaats of werk te komen.

Volgens Van Ardenne gaat het om de ,,tweezijdigheid van het beleid en het vinden van de juiste balans''. ,,Gebrekkige integratie is niet alleen een zaak van allochtonen.'' Volgens Van Ardenne komt het voor dat werkgevers ,,absoluut niet behulpzaam zijn'' bij het zoeken naar een baan of stage.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden