Vaker ontslag bij hervatting werk na ziekte

HILVERSUM (ANP) - Voor werknemers is het vaak moeizaam om na ziekte weer aan de slag te komen bij hun oude baas. Als er met de werkgever een conflict ontstaat over passend vervangend werk, oordeelt een kantonrechter al gauw dat een arbeidsrelatie is vertroebeld en volgt ontslag.

Dat concludeert de Stichting De Ombudsman op basis van klachten en vragen van werknemers over reïntegratie naar de werkvloer. ,,Wij signaleren dat de klachten een gevolg zijn van de herbeoordelingsoperatie van WAO'ers en de verplichting voor werkgevers om het loon van zieke werknemers twee jaar door te betalen'', aldus juriste C. de Groot van de stichting maandag.

Vorig jaar kreeg De Ombudsman 2500 klachten en vragen over de sociale zekerheid binnen. Daarvan hadden 127 zaken betrekking op reïntegratie en arbeidsrecht, tegen 113 een jaar eerder.

Strengere normen

De Groot schrijft de stijging toe aan een striktere uitvoering van de sociale zekerheid op het gebied van arbeidsongeschiktheid. Uitkeringsinstantie UWV is in 2004 begonnen met het herkeuren van 325.000 WAO'ers volgen strengere normen. Sinds 2004 geldt ook de Wet verbetering poortwachter en moeten werkgevers twee jaar het loon doorbetalen bij ziekte. Werknemers worden meer verplicht hun best te doen om aan de slag te blijven of te komen. Hun werkgevers moeten hen daarbij helpen.

Maar volgens De Groot heeft de striktere uitvoering helaas niet altijd de uitwerking zoals de wetgever had bedoeld. ,,Zelfs als je werk hebt en ziek wordt, dan blijkt het lastig om je werk te behouden. En reïntegreren bij een andere werkgever is vaak nog moeizamer.'' Daarom gaat De Ombudsman hiernaar nog nader onderzoek verrichten.

Nieuwe WAO-stelsel

De Groot vreest dat de klachten verder toenemen door het nieuwe WAO-stelsel, WIA, dat dit jaar is ingevoerd. De juriste wijst erop dat mensen die minder dan 35 procent arbeidsongeschikt worden verklaard, geen recht meer hebben op een uitkering of bijzondere bescherming. Doordat deze mensen onder het normale arbeidsrecht vallen, is het volgens haar moeilijker om een aangepaste werkplek op te eisen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden