Vakcentrale wil voor het eerst sinds het einde van de oorlog invloed op individueel niveau FNV wil binnen bedrijven afspraken controleren

De FNV gaat in het komende cao-overleg toegang eisen tot de bedrijven. De vakcentrale wil zo het gebruik van faciliteiten voor bijvoorbeeld scholing stimuleren....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

CAO-coördinator L. de Waal kondigde maandag ook aan dat kaderleden van de FNV in de bedrijven rechtsbescherming moeten krijgen. De werkgever zou hen ruime faciliteiten moeten bieden.

Als de FNV-eis wordt ingewilligd, betekent dat een ommekeer in de de arbeidsverhoudingen. Na de oorlog werd afgesproken dat de vakbeweging op centraal niveau met werkgevers en kabinet mag overleggen over het sociaal, economisch en financieel beleid.

In ruil daarvoor zag de vakbeweging af van invloed in de bedrijven. De vakbeweging hoopte op die manier ook de invloed van de communistische bonden te beperken.

Met de centrale werkgeversorganisaties overlegt de FNV nu hoe vakbondswerk in de onderneming kan worden gestimuleerd.

FNV-voorzitter Stekelenburg ziet de eis als 'een logisch gevolg van maatschappelijke veranderingen'. 'Werknemers zijn mondiger geworden, willen meer invloed op hun werkomgeving', zegt Stekelenburg. 'Dat komt ook ten goede aan het werk en aan het bedrijf. De vakbeweging wil daarbij een ondersteuning zijn.'

Coördinator De Waal wijst op de cao voor de metaalindustrie. Dit contract werd vorige week afgesloten voor 180 duizend werknemers in twaalfhonderd bedrijven. De bedrijven betalen daar 0,6 procent van de totale loonsom als premie voor een werkgelegenheidsfonds.

Als een bedrijf met de bonden afspraken maakt over een werkgelegenheidsproject, wordt het vrijgesteld van de premie. Volgens De Waal zijn bedrijven nu zeker bereid individueel afspraken met de bonden te maken. Daarmee geven ze de bonden indirect toegang tot het bedrijf. 'Anders zijn ze een dief van de eigen portemonnee.'

De totale ruimte voor loonkostenstijging raamt de FNV op 3,5 tot 4 procent. De looneis wordt maximaal 3 procent. De rest moet besteed worden aan afspraken over bijvoorbeeld scholing en werkgelegenheid.

De invoering van de gemiddeld 36-urige werkweek staat centraal in sectoren waar deze nog niet bestaat. Het merendeel van de ruim vier miljoen werknemers voor wie een cao geldt, heeft echter al een 36-urige werkweek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden