Vakbeweging verliest haar greep op de loonvorming'

De vakbeweging verliest haar greep op de loonvorming. De invloed van de werkgever op de loonstijging is de laatste tien jaar sterk gegroeid....

Van onze verslaggever Gijs Herderscheê

Vorig jaar stegen de bruto-uurlonen gemiddeld 5,8 procent. Minder dan de helft, 2,2 procent, was het gevolg van loonstijgingen die de bonden met werkgevers in CAO's afspraken. Daarnaast kregen werknemers gemiddeld 0,6 procent loonsverhoging omdat ze er een periodiek' bijkregen als gevolg van CAO-afspraken.

Meer dan de helft van de loonsverhoging in 2002 werd vooral door de werkgever bepaald. Gemiddeld kregen werknemers 2,9 procent loonsverhoging door promotie of extra beloning van inzet of prestatie. De trend doet zich in vrijwel alle sectoren voor en lijkt geen relatie te hebben met de CAO-loonstijging.

Overigens signaleert het ministerie een opvallend verschil in loonstijging tussen mannen en vrouwen. De uurlonen van vrouwen stegen gemiddeld 6,4 procent, terwijl de mannen bleven steken op 5,3 procent. De vrouwen kregen gemiddeld meer extra loonsverhoging van hun baas; 3,0 procent tegen 2,5 procent gemiddeld voor mannen.

Tot 1993 hielden de CAO-loonstijging en de incidentele loonsverhoging elkaar vrijwel in evenwicht. In 1994 viel de CAO-loonstijging ver terug na het centraal akkoord Een nieuwe koers. In ruil voor korter maar flexibele werken, stegen de CAO-uurlonen in 1994 circa 0,5 procent. Door de incidentele loonsverhoging het periodiek plus de bonus van de baas kwam de bruto-uurloonstijging in dat jaar uit op 3 procent. Sinds 1994 zijn de CAO-uurlonen weliswaar weer opgelopen, maar de incidentele loonsverhogingen stegen harder. In 2001 was de bruto-uurloonstijging ruim 7 procent.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden