Vakantie

Als het Achtuurjournaal opent met een minutenlang, zorgelijk item over de naalden die een onverlaat verstopte in vijf broodjes kalkoen van Delta Airlines (een terreurdaad! Het is een wonder dat geen doden zijn gevallen!).


Als het geweld in Syrië eindelijk weer de aandacht krijgt die het verdient, in plaats van ondergesneeuwd te raken in een diarree aan meningen over het verwassen rood van de Partij van de Arbeid of over de teloorgang van de C bij het Christen-Democratisch Appèl.


Als er ook bij de brug over de Oude Rijn geen file meer staat.


Als zelfs het periodieke onderzoekje naar de kosten van Europese koningshuizen - hoezee, wij staan fier bovenaan met de duurste vorstin plus entourage, kosten 39,4 miljoen euro in 2012! - de schuimbekkende reaguurders niet wakker doet schrikken. Zelfs niet wanneer Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. laten weten er niet over te piekeren in navolging van de Spaanse koning iets van de toelage in te leveren.


Als de mededeling 'Volgende week wordt het strandweer' bijna een etmaal lang boven aan de meestaangeklikte stukken op de Volkskrant-website staat.


Als de mannen en vrouwen die erover gaan in alle stilte een geïnstitutionaliseerde roof uit de kassen van pensioenfondsen kunnen voorbereiden door te pleiten voor een rekentruc met een fantasierente. Daardoor kunnen de fondsen blijven doen alsof er geld genoeg is, kunnen de uitgekeerde pensioenen voor 65-plussers nog enigszins op peil blijven en zullen de jonge deelnemers later mogelijk verdwaasd naar hun spiegelbeeld staren in de glimmende bodem van een lege pot.


Als er geen De Wereld Draait Door is op televisie, waarin een olijke professor voor een miljoenenpubliek met duploblokjes en playmobilpoppetjes inzichtelijk kan maken hoe je dat doet, het doorschuiven van risico's en rekeningen naar kinderen die nu nog vol onschuldig vertrouwen in de zandbak zitten.


Als je denkt dat de mailbox kapot is, omdat er zelfs geen reclame voor HEMA-fotoboeken meer binnenkomt.


Als de lange reportages van correspondenten uit verre landen na een half jaar op de plank eindelijk hun weg vinden naar het tv-scherm en de krantenpagina's.


Als Silvio Berlusconi (75) nu al half Europa uit de slaap houdt, omdat hij zich mogelijk kandidaat stelt als premier in de verkiezingen van mei volgend jaar in Italië: 'Het is nutteloos. Zonder mij gaat het voor geen meter.'


Als Greenpeace Nederland na enige tijd - ongetwijfeld peperduur - actie voeren tegen het boren naar olie op de Noordpool door Shell nog geen dertigduizend van de gewenste honderdduizend handtekeningen heeft opgehaald met de online petitie.


Als Hart van Nederland - late editie met afstand het beste is wat de Nederlandse televisie op een verregende zomeravond te bieden heeft.


Als The New York Times onder de kop Dutch Sports Revival Puts Canal-Vaulting Back in the Spotlight een lang en serieus artikel wijdt aan fierljeppen in Nederland, inclusief fijne weetjes als: ' '30 procent van de springers eindigt in het water' en heeft daarom een extra setje droge kleren bij zich.


Dan nadert het oog van de komkommertijd. Dan is het tijd om langdurig en intensief met vakantie te gaan.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden